Tuesday, April 6, 2010

NAJIB OH NAJIB... JANJI PANDAI.....TUNAI KEMUDIAN KIRA

JANJI ilusi Najib mahu menyedarkan semua pengundi Hulu Selangor dari tidur lena. Hari ini Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib buat seribu janji CEPUMAS kepada semua pengundi Hulu Selangor supaya percaya pengumuman dari Lampu Aladdin BN bahawa projek beratus juta akan diberikan kepada rakyat Hulu Selangor. Mahu masjid ada. Mahu sekolah ada. Bantuan orang Asli ada.

Seperti biasa, TV3 kumpulkan ‘3 bangsa dalam 1 BN’. Melayu, Cina dan India. Bercakap serentak, "Ohhhh bagus punya UMNO, boleh bikin 3bangsa dalam 1BN. Semua projek PRU13 baru boleh bikin".

Terlalu mendambakan 1Malaysia sehingga iklan-iklan komersial juga dimestikan mengikut piawaian 1Malaysia, mesti ada Cina, Melayu dan India. Hebat penangan slogan Najib 1Malaysia.

Pilihan Raya Kecil Permatang Pauh? Penanti? Berjuta projek Najib sudah berjanji, hingga sekarang belum buat lagi. Di Pilihan Raya Kecil Bagan Pinang Negeri Sembilan BN menang, mana janji mu? Tunggu dulu kerana ekonomi Kerajaan BN merundum.

Shafie Apdal tabur janji, umumkan projek berpuluh juta ringgit di Hulu Selangor. Boleh percayakah Kerajaan BN ada duit? Selesai PRK semua projek akan ditunda sekali lagi, kira-kira dekat PRU13 nanti buat janji lagi. Tipah tertipu lagi. 53 tahun sudah kita pelajari taktik UMNO/PERIKATAN/BN buat janji sebagai pemanis mulut, seperti yang diajar dalam kursus untuk Putera Puteri UMNO.

Baca seterusnya

No comments:

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak