Tuesday, September 14, 2010

Ayam sereban saling patuk punggung?

Alahai togel le jawabnya! Teruk nampaknya PERKASA dibelasah oleh BN maupun UMNO sendiri. Heran jugak macamana PERKASA yang memperjuangkan melayu tegar. Sama-sama pejuang nasionalis melayu. Assobiyyah kebangsaan. Sesama cium keris. Sesama bermahagurukan Tun Mamak Mahathir. Darah mengalir pun cap keris tetapi dok patuk punggung sesama sendiri. Biasanya ayam kalau sereban kalau tak cukup makan, hah siaplah punggung hang. Catuk mencatuk sama sendiri le.. Kalau sesama bangsa pun payah nak bersatu.. munasabahlah Rasulullah Saw larang berjuang atas dasar kebangsaan ni. Nak menyatukan ummah macamana?

Habis kenapa UMNO terajang PERKASA. Takkan kelaparan projek kot? Adakah kerana tunduk kepada desakan parti-parti komponen khususnya MCA? Takkanlah UMNO yang kuat lagi gagah perkasa terpaksa diperkudakan oleh MCA demi menyelamatkan tali-hayat politik UMNO-BN. Takkan nak korban dan sisihkan spesis seperjuangan hak melayu.

Semasa penubuhan bukan main gendang PERKASA dipalu. Ingatkan habis le pengundi melayu bersatu dibawah UMNO. Takde le yang nak undi PAS & PKR. Ramai le gedebe UMNO khasnya yang veteran pakat masuk PERKASA. Di Terengganu siap ada cawangan hingga ke Dungun. Di tubuh jugak GERTAK. Sekarang kena bubar ke? Alahai Pak Brahim. Duit dah banyak habis. Kena gadai pasir Mas nampaknya. Dah alang-alang celup pekasam. Biar sampai ke pangkal lengan. Pak Brahim nak jadi Jebat. Amat malang Tuah tak terima. Habis apa tunggu Jebat. Mengamuk le. Masuk dalam istana BN. Tikam habis UMNO dan Komponen BN tu. MCA,MIC… amuk terus. Kita tengoklah setakat mana nyawa politik Brahim Ali ni. Sayang... pengorbanan Ibrahim Ali tidak dihargai oleh UMNO... Tiada penghargaan, tiadalah projek dan tiadalah matlamat perjuangan... wanggg!!!

Jauhkan diri dari Perkasa rugikan UMNO - Dr. M


KUALA LUMPUR 12 Sept. - Keputusan UMNO menjauhkan diri daripada Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) boleh menyebabkan parti itu kehilangan sokongan orang Melayu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 akan datang.
Sambil mempersoalkan kedudukan Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor mempengerusikan mesyuarat Barisan Nasional (BN) di Putrajaya baru-baru ini beliau menegaskan, keputusan tersebut tidak akan memberi sebarang keuntungan kepada UMNO.
''Dalam keadaan UMNO yang tidak begitu kuat, Umno tidak kukuh. Kita tidak boleh mengetepikan sesiapa sebab dengan kita kehilangan 100 atau 200 orang, kita mungkin kalah di bahagian-bahagian tertentu,” kata beliau. ''Oleh kerana kita amat memerlukan sokongan daripada seberapa ramai orang tidak perlulah kita bermusuh dengan orang. Ia langsung tidak memberi sebarang faedah dan keuntungan,'' katanya.
Mengulas mengenai pendirian Umno-BN terhadap Perkasa, Dr Mahathir mengulangi sokongan kepada Perkasa semalam dengan memberi amaran, Umno boleh kalah teruk dalam pilihan raya umum ke-13 jika parti dominan BN itu memutuskan untuk menyisihkan pertubuhan hak Melayu tersebut.
“Mereka (Umno) sudah pun berpecah, dan langkah menjauhkan diri daripada Perkasa akan menyebabkan Umno semakin berpecah,” kata Dr Mahathir yang juga bekas presiden Umno.Baca seeterusnya -Ustaz Saiful Bahri

No comments:

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak