Thursday, December 10, 2009

PENDIDIKAN AGAMA ATAU PENDIDIKAN (SEKS)

IPOH – Masyarakat di negara ini sewajarnya didedahkan dengan pendidikan seks sejak peringkat awal usia agar ianya (seks) dapat difahami sepenuhnya.

Naib Pengerusi Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM) Malaysia, Datuk Dr Bahari Abu Mansor berkata, penggunaan kondom juga perlu diperluaskan namun ianya bukanlah bertujuan bagi menggalakkan seks bebas tetapi meningkatkan kesedaran masyarakat berhubung persediaan awal bagi membendung wabak maut ini.//(Sini)

Ayid>//. Untuk membendung wabak maut ini bukan dengan cara pemdedahan pendidikan seks. Jalan yang paling mudah bagi umat islam kembali ke ajaran islam. Menggalakan penggunaan kondom berarti menggalakan perzinahan. Tanpa pendedahan pendidikan (seks) kini kelahiran anak luar nikah amatlah ketara sekali. Mari kita lihat pecahan mengikut negeri atas kelahiran anak luar nikah akibat perbuatan (seks) bebas
Bismillahirahmannirahim
..

Di Malaysia, anak luar nikah dalam maksud pendaftaran kelahiran terdiri daripada kanak-kanak yang dilahirkan oleh pasangan ibu bapa yang tidak berkahwin tetapi maklumat dimasukkan ke dalam daftar dan sijil kelahiran. Pendaftaran tersebut dibuat di bawah peruntukan pendaftaran kelahiran anak tidak sah taraf.

Ada sesuatu yang luar biasa pada sijil kelahiran anak tidak sah taraf. Nombor sijil yang lazimnya tertera di bahagian kanan dokumen, dicetak di bahagian bawah. Ini menunjukkan bahawa pemiliknya tidak mengetahui ayah kandungnya.

STATISTIK

Berdasarkan kepada laporan rasmi, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melaporkan terdapat lebih 257,000 sijil kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa, sejak tahun 2000 hingga pada bulan Julai 2008.

Ini bermakna secara purata, 2,500 kes anak luar nikah direkodkan pada setiap bulan atau 83.3 kes pada setiap hari. Jika diunjurkan lagi, satu kes pendaftaran anak luar nikah berlaku dalam setiap 17 minit 17 saat!

Amat menyedihkan kerana menurut statistik pendaftaran kelahiran kelahiran anak luar nikah dalam tempoh 4 tahun sahaja (1999-2003) 30,978 dari 70,430 (44%) orang bayi tidak sah taraf yang dilahirkan adalah anak orang ISLAM.

Pecahan mengikut negeri
:

Selangor = 12,836 orang
Perak = 9,788 orang
Kuala Lumpur = 9,439 orang
Johor = 8,920 orang
Sabah = 8,435 orang
Negeri Sembilan = 4,108 orang
Pahang = 3,677 orang
Kedah = 3,496 orang
Pulau Pinang = 3,412 orang
Melaka = 2,707 orang
Kelantan = 1730 orang
Perlis = 691 orang
Sarawak = 617 orang
Terengganu = 574 orang
JUMLAH = 70,430 orang.

BS: Apa nak jadi malaysia ni ek.. Tu lom campur lagi dgn yang membuat pengakuan bersumpah bahawa anak itu memang anak dia, dan kemudiannya dibinkan atas nama dia lagi tu.

Pecahan kelaihran dari (Sini) Bujang susah

1 comment:

Na'im Nikmat said...

Inilah hasil kejayaan UMNO....

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak