Friday, October 21, 2011

Pak Turut Kangkung

Wajah siapkah ini hihihihih. Power di we


Ooooo.... ini ke rupa pompuan yang sain surat tunjuk sebab dan surat pengantungan Prof Aziz Bari??

Dia ler yang menjadi 'kepala'di UIAM....Universiti Islam Antarabagsa Malaysia, ekk?? Uisy... nama jer universiti Islam tapi tindakan yang diambil tak Islamik langsung. Tidak adil dan zalim!! Ha ah... nama jer universiti antarabangsa tetapi tindakan tak 'world' pun. Instead.... very primitif and backwards. Nama jer 'world' tapi tak world pun!! Universiti yang bertindak tak serupa nama. Haprakk and celakak!!

Begituler rupernyer kalau pompuan jadi kepala. Haru-biru pentadbiran dan tindakan jadinya. Sebab tu Allah kata, pompuan tak sajak jadi ketua@pemimpin. Pompuan ni banyak songehnyer... cerewet.... penakut.... tak suka kena kritik... suka dipuji... suka membodek.... perasaan diri hebat dan perfect sangat.... tidak tahu menggunakan budi bicara.... skema.... kekadang very irrational, banyak 'angin'.... senang dimanipulasi@diperlembu.... senang dibuli@diugut.... senang dikunta-kinte and indeed, very-very moody.

Alamak.....!! Aku pompuan dan aku bercakap macam tu pulak pada kaum sejenis aku. Uuuuu.... ini mesti ada yang marah. Jangan marah... Itulah hakikatnya, tetapi of course ler ada pengecualiannya. Bukan semua pompuan macam tu. Ada juga yang baik dan very professional. But mostly, yang miliki sifat-sifat seperti yang disebut tadi ialah mereka yang ada gen UMNO atau pun yang kena sampuk dek Marwath UMNO.

Kesannya.... mereka jadi kangkung dan mereka jadi lembu bercucuk di hidung sebagai tanda yang mereka lembu UMNO. Hahahahha..... pengikut membabi buta Marwath UMNO!!

Pompuan bernama Prof. Datuk Dr. Zaleha Kamaruddin ini, salah sorangnya ler kot. Sebab tu ler kot, mengapa mereka lantik dia jadi Rektor Universiti tak 'world' tu..... Mungkin, setelah dibuat kajian, mereka dapat kesan gen UMNO dalam dirinya. Mungkin kerana dia memiliki kriteria-kriteria yang disenaraikan di atas tadi. Aha.... itu simptom-simptom gen UMNO.... kriteria untuk melayakkkan dia untuk menjadi 'kepala' di situ. Wallahuaa'lam...

Nampaknya, dengan tindakan bacul serta terkebelakang... serta tak bertamadun dan tak profesional yang diambil oleh rektor Universiti Tak Islamik & Tak World 1Malaysia tu ... ia akan menghadapi zaman-zaman gelap, macam kegelapan pada zaman primitif dulu. Tu pasal... universiti yang dikepalinya tak masuk ranking Universiti Terbaik Dunia. UKM pun macam tu juga.... OUT daripada ranking. Siapa kepalanyer?? Pompuan jugak. Kuat jilat jugak. Haparak!! Haprak... wa cakap lu!!

Kesian Makcik Zaleha kita.... Walau pun Allah SWT telah kurniakan dia anugerah ilmu akademik yang tinggi tetapi dia gagal menggunakan ilmu tersebut untuk menjadi seorang ketua yang adil dan rasional dalam membuat tindakan.

Malah, tindakan zalimnya terhadap Prof Dr Aziz Bari, merupakan satu penghinaan terhadap anugerah yang Allah SWT berikan kepadanya. Ingat.... Allah SWT boleh anugerahkan kita ilmu tetapi DIA juga berkuasa untuk tarik semula nikmat ilmu itu daripada kita.

Dan satu lagi.... Rasanya, dia tak layak untuk memakai 'topi' yang dipakai di atas kepalanya itu. Apa guna topi tu berada di atas kepala, kalau otak berada di lutut??

Weh.... Campak pi jer lah topi tu!!

[sumber]

3 comments:

Amuraria said...

TAH ADA RAJAGOPAL KASI PINGAT KOT!

Anonymous said...

Ini spesis Mak turut ni...

otaklunyai said...

memang ramai professor2 yg ada ilmu tapi banggangggg... yg jadi nc/rektor majoriti banggang. Bukan di universiti saja... disekolah pun sama, yg jadi pengetua kebanyakkannya banggang tahab GABAN... sebab tu dapat naik pangkat... org2 yg cerdik takkan diberi peluang oleh kera-jaan amno laknatullah... dijabatan2 kera-jaan lagi ramai...

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak