Monday, March 22, 2010

LAGI KES BUANG BAYI DI LAPORKAN - KINI MASIH HIDUP


Bayi dijumpai ditempat pembuangan sampah

Malaysia kini menjadi satu tren pula yang tidak dapat di atasi, sebagai satu penyakit yang seolah-olah tidak ada jalan penyesaian nya itu kes buang Bayi. Akibat masalah sosial yang melampau serta pergaulan bebas tapa batasan, maka kelahiran anak luar nikah bercambah bagaikan cendawan tumbuh. Akibatnya jalan paling mudah bagi remaja tersebut membuat penyelesaian buang sahaja bayi tersebut mengikut selera mereka masing-masing

Terkini

IPOH — Seorang bayi perempuan yang berbalut dengan sehelai kain dijumpai ditinggalkan di tempat pembuangan sampah di sebuah pusat membeli belah di sini semalam.

Bayi yang baru dilahirkan itu dijumpai oleh orang ramai yang lalu lalang di kawasan itu dan telah dikejarkan ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) di sini.

Timbalan Pengarah HRPB, Dr Raimi Goon berkata bayi yang cukup sifat itu telah dikejarkan ke hospital berkenaan selepas dijumpai oleh orang awam pada kira-kira 6 petang.

Beliau berkata bayi tersebut sihat dan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Azisman Alias berkata polis telah menerima laporan mengenai penemuan bayi berkenaan dan sedang menyiasat.

Beliau meminta orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat diminta menghubungi mana-mana balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.


Kosmo

1 comment:

Anonymous said...

ALLAH hu AKBAR...

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak