Monday, August 20, 2012

Kami SokongTokguru


Gambar Yang Dipadam Dalam FB Sebenarnya Masih Ada




Assalamualaikum dan salam blogger,serta selamat hari raya aidulfitri..
Minta perhatian untuk pengguna FB ,terutama muslimah yang suka mengupload gambar-gambar tidak menutup aurat dalam FB masing-masing.
ini info yang saya baru baca ,betul atau tidak wallahua'lam tapi lepas ni perlu hati-hati ,sepertimana yang kita maklum pemilik laman sosial FB adalah yahudi ,yang paling tidak dapat dipercayai.Jom baca ..
  Korang tahu tak sebenarnya gambar didalam Facebook tidak boleh dipadam sepenuhnya? Biarpun korang sendiri yang upload gambar tersebut, gambar tu tetap akan  hidup walaupun gambar tu telah dipadam 2, 3 tahun yang lalu.

Sebenarnya fenomena ini telah disedari sejak tahun 2009 lagi, tapi aku je yang baru tahu hari ni. Ramai juga pengguna yang telah membuat aduan tentang perkara tersebut, tetapi sehingga kini masih tiada tindakan atau jalan penyelesaian yang diberikan oleh pihak Facebook.

Jadi untuk membuktikan kenyataan diatas adalah benar, sila ikut contoh dibawah :

1. Upload mana-mana gambar didalam Facebook korang,
2. Buka gambar yang korang upload tadi, lepas tu klik kanan pada gambar tu dan pilih "Copy Image URL",
3. Padam gambar yang korang upload tadi,
4. Last sekali pastekan link gambar yang korang copy tadi pada browser...

Contoh : -
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/380423_355792337830622_1583377438_n.jpg

Link diatas adalah contoh gambar yang telah aku upload melalui Facebook dan aku dah padam gambar tersebut, tapi link gambar tu tetap hidup dan gambar tetap ada. Jadi apa pendapat korang tentang perkara ni? Baik atau buruk itu terpulang pada korang... Cuma aku nak nasihatkan kepada semua kaki Facebook, sila kurangkan upload gambar buruk anda didalam Facebook, kehkehkeh... Jangan marah.

1 comment:

ijoks2009 said...

Selamat hari taya juga,maaf zahir batin

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak