Thursday, September 29, 2011

Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara' yang menghina Allah , Islam, Nabi , dan agong menetap di Sweden rupenya..


Menurut berita Bernama, Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) mendakwa Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara' yang menghina Allah SWT, Islam, Nabi Muhamad SAW, dan agong menetap di Sweden.

Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan berkata SKMM telah berhubung dengan pengendali Facebook dan Twitter untuk memadamkan paparan yang dibuat oleh individu yang menggunakan nama samaran 'Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara'.

Namun, Twitter tidak dapat memenuhi permintaan itu, kata Rais kepada pemberita di sini, Rabu.
"Maklumat mengenai keluarganya sudah diperoleh dan telah dikemukakan kepada pihak Peguam Negara Isnin lalu," katanya, sambil menambah identiti individu berkenaan dikenal pasti dengan bantuan pihak berkuasa.

Menteri itu berkata, oleh kerana kes itu melibatkan individu yang tinggal di Sweden, dia tidak dapat dibawa pulang ke Malaysia kerana 'berada dalam perlindungan perjalanan antarabangsa'.

Bagaimanapun, menteri berkenaan berkata SKMM telah berhubung dengan pihak Interpol yang memberikan isyarat sedia bekerjasama dengan Polis Diraja Malaysia berhubung kes itu.

Menurutnya individu terbabit berdepan dengan tindakan undang-undang jika dia pulang ke tanah air
Sumber

3 comments:

ghostdart said...

mmg xkan balik la tu jawabnye.....dok sana tadak sapa nk tangkap....

omaq said...

mana2 pun langit Allah juga yang dia junjung bumi Allah jua yang dia pijak.Di dunia dia selamat di akhirat nanti hukuman maha dahsyat menunggu kebiadabannya terhadap Allah dan RasulNya....Wallahua'lam...

Fisabillillah said...

Untuk Makcik Siti, Bertaubatlah sebelum terlambat, bertaubatlah sebelum ajal datang menghampirimu wahai makcik Siti, Jangan jadi talibarut dajjal yang kelak memusnahkan diri sendiri. Sesal dulu pendapatan, sesal kemudaian tiada gunanya!

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak