Thursday, June 23, 2011

PERKASA terdesak umum awal empat lokasi yang dah jadi lokasi BERSIH 9 Julai: PERKASA umum empat lokasi berkumpul

http://202.71.99.84/cms/storage/images/com.tms.cms.image.Image_a0c3379b-7f000010-c0e88800-75862104/1/dun-pilihanraya-ibrahim.jpg
Brahim Ali dah terdesak umum lokasi awal sebab di situ ramai peserta BERSIH . PERKASA sebenarnya tak ramai yang nak berhimpun kerana terpaksa memilih nak pergi ke himpunan Pemuda UMNO atau nak pergi himpunan PERKASA .

Sebabnya, ahli PERKASA adalah juga ahli UMNO. Mungkin spesis tua ahli UMNO yang akan berkumpul dengan PERKASA.Brahim Ali akan kata " tak guna punya Khairy potong stim"


Kumpulan pendesak Melayu - PERKASA mengesahkan empat lokasi berkumpul bagi perhimpunan 9 Julai anjurannya di Kuala Lumpur bagi menolak perhimpunan BERSIH 2.0 yang menuntut supaya reform pilihan raya diadakan di negara ini.

Mengikut maklumat dari sekeping risalah yang diperolehi oleh Malaysiakini dari sebuah stesen petrol, perhimpunan 'Gerak Aman' itu akan berkumpul di perkarangan Masjid Negara, Dataran Merdeka, perkarangan Stadium Merdeka dan Istana Negara.

Risalah yang dicetak tanpa maklumat penerbitnya menggesa “semua umat Melayu dan rakyat yang cintakan keamana negara” supaya berkumpul di lokasi yang dinyatakan itu.

“Perhimpunan BERSIH 2.0 yang sebenarnya kotor dengan mempunyai agenda untuk menghuru-harakan negara bagi kepentingan pihak-pihak tertentu seperti mana laporan sebelah risah ini,” tulis risalah berkenaan.

Peserta diminta berkumpul seawal jam 7 pagi.

"Keperihatinan anda semua sangat diharapkan. Penyertaan ramai dapat menggagalkan usaha mereka yang mahu menghuru-harakan negara. Mereka ditaja oleh pihak luar negara yang cemburukan negara ini.

NONE"Mereka mahu lenyapkan kuasa orang Melayu yang telah berjaya menjadikan negara ini sebagai negara Islam. Usahakan supaya anda dapat bersama-sama Gerak Aman pada 9 Julai nanti,” petiknya lagi.

Risalah itu pertama kali diedarkan pada majlis pelancaran Gerak Aman oleh presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali di Kelab Sultan Sulaiman at Kampung Baru, Kuala Lumpur pada Ahad lalu.

Empat lokasi bagi Gerak Aman itu akan menyaksikan pertembungan pengikut PERKASA dengan penyokong BERSIH 2.0 yang akan berkumpul di pusat membeli belah Sogo, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan masjid Kampung Baru.


http://paspb2.blogspot.com/2011/06/perkasa-terdesak-umum-awal-empat-lokasi.html

1 comment:

anakmuaallaf said...

penakut la tu..ambil tempat orang..orang berniaga roti canai depa nak berniaga roti canai juga..orang masak sedap depa masak hangit..kuah basi..Lingkup satu padang...memang dasar PERKASAM...
sebab tu kita kena bawa ulaq banyak2 hari tu..bagi ulaq ngap katak...
bila boleh makan roti canai ni Ayid...

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak