Thursday, February 10, 2011

Gambar palsu Lim berketayap pula tersebar

Jika sebelum ini terdapat gambar palsu yang memaparkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng menyembelih lembu ketika Aidil Adha, kali ini terdapat risalah yang diedarkan di Balik Pulau menunjukkan setiausaha agung DAP itu memakai ketayap.

NONEGambar itu menunjukkan Lim bersama ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan speaker dewan undangan negeri Pulau Pinang, Abdul Halim Hussein di sebuah surau di majlis rasmi di Komtar.

Ketiga-tiga mereka memakai batik dan berketayap.

Adalah dipercayai risalah berkenaan hanya diedarkan di kawasan Melayu di Balik Pulau sejak minggu lalu.

Lim pada sidang media di Komtar, hari ini menunjukkan kepada wartawan gambal asal ketiga-tiga mereka yang dirakamkan pada majlis berkenaan.

leaflet"Tiada seorang pun daripada kami yang memakai kopiah," katanya.

"Kopiah ini hanya digunakan oleh orang Islam dan saya tidak akan menggunakannya sebagai menghormati masyarkat Melayu,” katanya.

Lim berkata jika Anwar mendapati beliau memakai ketayap, sudah pasti ketua pembangkang itu akan menegurnya.

"Lihat betapa jahatnya sesetengah pihak... ini satu lagi contoh fitnah ke atas pemimpin kerajaan negeri,” katanya.

Lim menafikan beliau pernah memakai ketayap tetapi mengakui pernah memakai serban Sikh sebelum ini Malaysiakini

2 comments:

Lanun 7Seas said...

Aloooo mangkok,,,, hang pun sama macam depa,,,,,,, buat apa hang high light kan perkara nagative,,,,,,, seoleh oleh hang ni menjadi tali barut UMNgOk,,,,, hang ni nama je hebat tapi akai hang macam budak sekolah pasti ,,,,,,, sengal n macam idiot,,, lain kali jgn highlight kan perkara nagative dari pihak Pakatan Rakyat,,,,

Anonymous said...

umno ni memanglah buta mata ngan hati,diparlimen dan istana yang bukan melayu pakai songkok tu apa depa tak bising.kalaulah kupiah tu bersabit pada melayu islam.yang songkok takkan tak bersabit melayu sekular ngan melayu islam.bahlol mahlol punya melayu umno totok.dulu sekarang dan selama lamanya bodoh bangang bahlol tahap busuk bangkai.

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak