Saturday, November 12, 2011

Lagi kejutan: NFC bayar RM10mil untuk kondo mewah Shahrizat

Bukti kukuh - ia adalah pembelian tunai

Ini ialah satu dakwaan yang mungkin sukar di tangkis Senator UMNO Shahrizat Jalil.

Walaupun Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin – untuk menangkis


Ini ialah satu dakwaan yang mungkin sukar di tangkis Senator UMNO Shahrizat Jalil.

Walaupun meminta rakan-rakannya - Perdana Menteri Najib Razak,menteri, Menteri Pertanian Noh Omar and Ketua Pemuda Khairy Jamaluddin – untuk menangkis "agenda politik" pembangkang yang beliau dakwa dilakukan demi melemahkan sayap Wanita, semua mata tertumpu padanya tentang bagaimana dia akan menjelaskan mengenai kondominium mewah benilai RM10 juta yang dibayar menggunakan dana dari projek pengeluaran daging lembu NFC.

“Menurut mereka pinjaman RM250 juta untuk projek itu diletakkan di dalam satu akaun yang kawal dengan rapi. Adakah kondominium tersebut untuk lembu-lembu?” Setiausaha agung PKR Saifuddin Nasution memberitahu satu sidang akhbar di lobi Parlimen pada hari Khamis.

Bukti kukuh - ia adalah pembelian tunai

Saifuddin Nasution yang juga Ahli Parlimen Machang berkata, apartmen mewah di One Menerung, Bangsar direkodkan NFC sebagai sebahagian daripada "pinjaman" RM83 juta kepada NMLC, yang dikawal oleh keluarga Shahrizat. .

Projek yang bertujuan untuk meningkatkan bekalan daging lembu tempatan kepada 40 peratus untuk dimakan telah diberikan kepada suami Shahrizat, Mohamad Salleh Ismail dan anak-anak beliau untuk diurus dan selia.

PKR telah bersuara mengenai projek ini, tetapi disanggah di Parlimen oleh Ahli Parlimen BN. Walaubagaimanapun, laporan Ketua Audit Negara baru-baru ini telah mengesahkan dakwaan PKR. Dalam laporan itu dinyatakan bahawa projek itu dalam keadaan “kucar-kacir" dan telah menyimpang jauh daripada sasaran pengeluaran.

Pada hari Selasa lepas PKR mendedahkan bahawa lebih daripada RM83 juta itu disalurkan dari NFC kepada syarikat-syarikat yang dikawal oleh suami Shahrizat, seperti NMLC dan RPC. Ia juga mempersoalkan diskaun RM3 juta yang diberikan kepada RPC, yang memiliki Meatworks, sebuah restoran makan mewah yang juga dimiliki oleh keluarga Shahrizat.

Saifuddin memberitahu pemberita hari ini bahawa RM9,758,140 telah dipindahkan dari akaun CIMB NFC di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur kepada Bandar Raya Development Berhad pada 2 Disember, 2009 sebagai bayaran penuh untuk kondo One Menerung.

"Ia bukan daripada akaun amanah khas. Jadi penjelasan Ketua Pemuda Umno dan menteri adalah palsu. Jika pemantauan ketat telah berlaku, tentu RM9.8 juta itu tidak akan dipindahkan untuk membeli kondo mewah yang tiada kaitan dengan ternakan lembu. Ini jelas satu yang pecah amanah yang dibuat oleh keluarga Shahrizat, "kata Saifuddin.

Khairy yang bersifat talam dua muka?

Baru petang Rabu lepas, Khairy yang didakwa penyokongnya sudah 'berubah' dan sekarang adalah pemimpin UMNO yang 'bersih' menegaskan bahawa pinjaman mudah itu hanya boleh dikeluarkan selepas NFC membentangkan kertas kerja dan transaksi itu telah diluluskan oleh Kementerian Kewangan.

Noh juga berkata bahawa hanya RM135 juta telah dikeluarkan oleh NFC kerana dana itu telah diletakkan dalam akaun escrow. Najib, Menteri Kewangan, juga menafikan pinjaman kerajaan itu telah pun diagihkan sepenuhnya kepada NFC.

"Justifikasi Khairy bahawa baki antara-syarikat sebanyak RM83 juta yang dimiliki oleh Koperasi Daging dan Ternakan Negara Sdn Bhd (NMLC) adalah yang paling lemah," pengarah strategi PKR Rafizi Ramli berkata dalam satu kenyataan.

"Jika dakwaan beliau bahawa terdapat prosedur kelulusan yang digunakan sebelum pengeluaran dilakukan dari akaun escrow dan yang bukan akaun escrow " adalah benar, tidak akan ada perbelanjaan peribadi yang didakwa sebagai urusniaga antara syarikat. Malangnya, daripada penelitian kami, transaksi yang berlaku adalah daripada pelbagai transaksi peribadi yang tiada kaitan dengan perniagaan daging yang tidak sepatutnya dibenarkan untuk pengeluaran. "

Menggunakan otak untuk menipu dan menunjukkan moral yang rendah kepada rakyat

Menurut Rafizi, jika NFC dan RFC perlu bergantung kepada subsidi awam untuk kekal kompetitif dari segi komersial, maka seluruh "reka bentuk projek” itu tidak sepatutnya diluluskan dari awal kerana ia jelas tidak berdaya saing secara komersial".

Jika matlamat membelanjakan RM250 juta dana awam untuk projek nasional yang bertujuan untuk mengurangkan pergantungan kepada daging yang diimport, adalah tidak masuk akal jika daging keluaran tempatan lebih mahal berbanding yang diimport! Tambah Rafizi.

Sementara itu, Wanita PKR Zuraida Kamaruddin telah menggesa Shahrizat untuk meletak jawatan dan membuktikan bahawa "wanita mempunyai integriti yang lebih dalam BN".

Tetapi ia mustahil kerana Shahrizat, yang terkenal dengan 'bagasi' beliau, tidak mungkin akan mengikut nasihat itu.

"Perkara yang mulia untuk dia lakukan adalah untuk meletakkan jawatan daripada politik memandangkan akan ada lebih banyak pendedahan tentang projek yang disulam skandal ini.Hanya peletakan jawatan beliau yang boleh menyelamatkan maruah ahli-ahli Wanita Umno yang telah dibabitkan dalam skandal ini, "kata Zuraida, dalam sidang akhbar dengan Saifuddin.

"Dia perlu berada di atas seluruh Barisan Nasional dan menunjukkan bahawa wanita mempunyai kredibiliti dan integriti yang lebih."

Malaysia Chronicle

Tak Malu: Demo Guna Budak budak~~ Pakai Baju kuning pulakNak Kata Baral Marah, Bagi BAS Percuma pun Demo
GEORGE TOWN - Kira-kira 50 pemuda Persatuan Pribumi Melayu Malaysia (Perkasa) selepas Solat Fardhu
Jumaat tadi melancarkan perhimpunan haram membantah inisiatif Kerajaan Negeri Pulau Pinang
memberi perkhidmatan bas percuma, 'CAT Free Shuttle' kepada rakyat dari Weld Quay (jeti) ke Komtar.

Menurut Guan Eng, dua sistem bas percuma ini diperkenalkan demi mengurangkan kos hidup pekerja
sektor awam dan swasta selain menangani masalah kesesakan trafik pada hari bekerja
Builten Mutiara

Apa dosa sial tetek aku kat org.. Masing2 ada tetek nk kacau tetek org.” – Zarina anjoulie.

Majalah FHM Indonesia edisi Oktober memaparkan aktres kontroversi, Zarina Anjoulie Lavocah dalam beberapa aksi yang menghairahkan menjadi perhatian media online sejak petang kelmarin. Berikutan daripada itu, Zarina Anjoulie telah dikecam, tak kurang juga yang memuji akan aksi beraninya melalui ruangan sosial seperti Twitter & Facebook.


Bagaimanapun, Zarina Anjoulie yang dikenali kebal dengan pelbagai kecaman telah berkongsi satu tips agar payudara kelihatan mantap seperti yang dimilikinya. Dalam satu kenyataannya di laman Twitter @Zarina_anjoulie, dia menyebut, “Girls pegi La Senza beli push up bra maximum double layer, SETTLE THE BATTLE.”

Zarina dalam gaya bersahaja turut mempersoalkan isu dedah payudara yang menjadi kecaman ramai pihak yang pernah menyaksikan foto berkenaan.

“All I hear frm yesterday is tetek this tetek that.. Apa dosa sial tetek aku kat org.. Masing2 ada tetek nk kacau tetek org.” – @Zarina_anjoulie.

Foto terbitan FHM Indonesia itu tidak seseksi manapun kerana sudah ramai yang melihat aset milik aktres ini dalam versi yang lebih terbuka. Google it!

Sumber OhBulan!

MIMPI SENJA

Kerajaan Zambry Kadir tipu bekas Perajurit hidup2


Bekas Tentera Sdr Abdul Rahman dan Sdr Bad Ali menunjukkan borang tawaran untuk memiliki tapak rumah dan rumah bernilai dari RM80,000 ke atas, RPT Perwira Negeri Perak.


RPT Perwira Negeri Perak bernilai dari RM80 ribu.Borang mohon Rancangan Kampung tersusun Perwira Negeri Perak.Bekas Tentera Sdr Abdul Rahman dan Sdr Bad Ali menunjukkan borang tawaran untuk memiliki tapak rumah dan rumah bernilai dari RM80,000 ke atas, RPT Perwira Negeri Perak.
RPT Perwira Negeri Perak bernilai dari RM80 ribu.
Borang mohon Rancangan Kampung tersusun Perwira Negeri Perak.

Kerajaan BN ,Zamry Kadir telah menipu bekas tentera hidup-hidup.Rancangan Perkampungan Tersusun(RPT) Perwira yang ditawar kepada bekas tentera bernilai dari RM80 ribu,ke atas.

Kerajaan UMNO bukannya memberi satu lot seorang kepada bekas tentera,tetapi menawarkan bekas tentera untuk menduduki RPT Perwira jika mampu untuk membayar dari RM80 ribu ke atas.

Hebahan di masjid sekitar Parlimen Bukit Gantang Jumaat lalu,borang untuk memiliki tanah lot telah dibuka dan dikeluarkan ,boleh didapati di Pejabat Tanah LMS,tapi habuk pun tiada.

Bekas tentera telah ditipu oleh Setiausaha Masjid dan juga Setiausaha Persatuan Bekas Veteran Tentera.Pagi tadi Pejabat Tanah tidakpun mengeluarkan borang tanah lot.

Kasihan bekas tentera ditipu hidup-hidup Kerajaan Haji Zambry,dakwa Sdr Abdul Rahman dan Sdr Bad Ali.

Friday, November 11, 2011

Ini kah penyudah nya

24,000 rakyat hadir Rumah Terbuka Deepavali Malaysia 2011


10 NOV. 2011: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor menyalakan pelita tanda simbolik perasmian sambutan Rumah Terbuka Deepavali di SMK Kampung Jawa, Klang. Turut hadir Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim dan Presiden MIC, Datuk G. Palanivel. - Utusan/MOHD SHAHARANI SAIBI

Utusan on Line

Thursday, November 10, 2011

Anak Najib berusia 28 tahun cipta tsunami dalam pasaran saham

Selepas berdekad-dekad kronisme dimulakan oleh bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad dan anak-anaknya dan diteruskan oleh keluarga Abdullah Badawi, rakyat Malaysia dan pelabur berharap agar Najib tidak akan jatuh dalam kancah menggunakan politik untuk kepentingan dalam dunia perniagaan, yang juga telah melahirkan endemik rasuah. Tetapi itu adalah sesuatu yang tidak mungkin kata penganalisis politik, kerana inilah cara bagaimana ahli politik dalam Umno mengumpulkan kekayaan untuk keluarga mereka.

Saham-saham dalam firma kayu bermasalah, Harvest Court Industries Bhd, telah meningkat setelah sembilan tahun disebabkan Mohd Nazifuddin Najib, anak lelaki Najib berusia 28 tahun muncul sebagai pemegang saham dalam syarikat itu.

Saham melonjak daripada 30.5 sen kepada RM1.18 pada hari Selasa lalu, manakala waran meningkat sebanyak 30 sen seunit untuk ditutup pada RM1.05. Status PN17 yang dikenakan ke atas Harvest Court sejak Disember 2009 akhirnya ditarik balik bulan Oktober 2011.

"Pasaran saham menlonjak disebabkan spekulasi dan tidak salah untuk ambil kesempatan tetapi perlu berhati-hati, terutama apabila ia datang daripada PN17 atau firma-firma bermasalah yang dihidupkan semula oleh kepentingan politik semata-mata," kata seorang pengarah penyelidikan di firma broker kepada Malaysia Chronicle.

"Saham Scomi juga telah melonjak apabila Abdullah Badawi mengambil alih jawatan daripada Mahathir Mohamad. Tetapi sebenarnya tidak wujud perkara seperti keuntungan yang dijamin. Kroni dan keluarga pemimpin-pemimpin politik sebenarnya harus mengelak daripada menggunakan status mereka untuk memacu minat spekulatif dalam saham. Ini bukan amalan yang tidak baik. "

Tidak banyak yang diketahui mengenai Nazifuddin, tetapi dia merupakan salah seorang daripada tiga anak Najib dengan isteri pertama beliau, Tengku Puteri Zainah Tengku Eskandar. Mereka telah berkahwin pada tahun 1976 dan bercerai pada tahun 1987, lantas membuka jalan untuk perkahwinan keduanya bersama Rosmah Mansor, bekas jurubank dan kemudiannya mempunyai dua orang anak - Mohd Norashman dan Nooryana Najwa.

Nazifuddin adalah anak kedua daripada perkahwinan pertama Najib, dan mempunyai dua adik-beradik - seorang abang: Mohd Nizar Najib dan adik: Norlisa Najib. Beliau masuk ke dalam dunia korporat atas galakkan Datuk Seri Idris Jala, Menteri di Jabatan Perdana Menteri diambang harapan rakyat Malaysia yang telah meletakkan pelan transformasi ekonomi di tangan Najib Tun Razak.

Selepas berdekad-dekad kronisme dimulakan oleh bekas Perdana Menteri, Mahathir Mohamad dan anak-anaknya dan diteruskan oleh keluarga Abdullah Badawi, rakyat Malaysia dan pelabur berharap agar Najib tidak akan jatuh dalam kancah menggunakan politik untuk kepentingan dalam dunia perniagaan, yang juga telah melahirkan endemik rasuah. Tetapi itu adalah sesuatu yang tidak mungkin kata penganalisis politik, kerana inilah cara bagaimana ahli politik dalam Umno mengumpulkan kekayaan untuk keluarga mereka.


Saham Murah naik apabila ekonomi semakin teruk

Sememangnya dengan meningkatnya harga saham Harvest Court telah mewujudkan satu kesan limpahan ke dalam stok runcit dan saham murah yang lain, dan penganalisis memberi amaran untuk mengambil langkah berjaga-jaga dengan mengambil contoh apa yang pernah berlaku dipertengahan 1990-an yang telah merugikan banyak mereka-mereka yang masih kerdil dalam pasaran.

Kali terakhir pasaran saham murah melonjak adalah pada awal tahun ini, apabila nilai saham Ho Wah Genting meningkat kepada RM1 daripada 36.5 sen dalam tempoh dua bulan.

Biasanya, peningkatan saham murah adalah senario terakhir sebelum bermulanya masalah dalam ekonomi, dan ia wujud apabila ekonomi menjadi semakin kusam dengan pemilik menyuntik insentif yang didorong oleh khabar angin untuk menaikkan harga saham mereka sebelum menjualnya atas permintaan runcit yang mendadak.

"Selalunya, mereka yang kerdil akan mejadi mangsa apabila sang gergasi menunaikan saham mereka," kata penganalisis itu.

Pasukan korporat baru raih keuntungan besar- Nazifuddin dan Raymond

Nazifuddin, yang baru-baru ini dilantik sebagai pengarah bukan eksekutif syarikat itu, membeli 2.04 juta saham pada harga 84.5 sen. Ini dipercayai pembelian pertama beliau ke atas saham Harvest Court, menjadikan pegangan sahamnya dalam syarikat itu kepada 1.19 peratus.

Rekod bursa saham juga menunjukkan bahawa pemegang saham kedua terbesar Harvest Court, Raymond Chan Boon Siew, yang mengawal Sagajuta (Sabah) Sdn Bhd, telah membeli lebih banyak saham dalam syarikat itu.

Rekod Bursa Saham Malaysia menunjukkan Chan yang berusia 39 tahun itu membeli 5.1 juta saham bernilai pada 84.9 sen seunit di pasaran terbuka pada Jumaat lepas.

Nazifuddin juga adalah pengerusi Sagajuta, yang paling dikenali sebagai pemaju pusat membeli-belah 1Borneo di Kota Kinabalu, Sabah. Sagajuta mempunyai beberapa projek lain yang sedang dilaksanakan termasuk 1Sulaman dan 1Likas di Kota Kinabalu, dan 1Gateway di Klang.

Kedua-dua Chan dan Nazifuddin menyertai lembaga pengarah Harvest Court pada 28 Okt selepas Chan muncul sebagai pemegang saham terbesar Harvest 10 hari sebelum itu apabila dia memperoleh 23.808 juta saham atau kepentingan sebanyak 13.85%, pada 20 sen seunit.

Baca lagi (sini)

BONGKAR LAGI: NFC milik keluarga Shahrizat beli kondominium mewah RM9.8 juta


Oleh: Nabihah Hamid)

KUALA LUMPUR 10 Nov : KEADILAN mendedahkan National Feedlot Corporation Sdn Bhd (NFC) yang dimiliki keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil telah membeli sebuah kondominum mewah berharga RM9.8 Juta.

Setiausaha Agung KEADILAN, Saifuddin Nasution berkata, NFC telah membuat empat transaksi pindahan wang dari akaun semasanya di sebuah bank tempatan di cawangan Tun Dr Ismail, kepada sebuah pemaju hartanah terkemuka pada 2 Disember 2009.

“Ini sebagai bayaran penuh pembelian kondominium mewah di One Menerung, Bangsar,”

“Bayaran untuk pembelian kondominium RM9.8 juta direkodkan sebagai ‘hutang’ National Meat and Livestocks Corporation Sdn Bhd (NMLC) kepada NFC pada 31 Disember 2009,” katanya pada sidang media di Parlimen hari ini.

Turut serta Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli, Ahli Parlimen Sungai Petani, Datuk Johari Abdul dan Ahli Parlimen Kuala Langat, Abdullah Sani Abdul Hamid.

Pada sidang media itu, Saifuddin turut menunjukkan gambar kondominum berkenaan.

Menurut Ahli Parlimen Machang itu, bayaran untuk membeli kondominium oleh syarikat yang dimiliki sepenuhnya oleh keluarga Shahrizat adalah satu bentuk penyelewengan wang rakyat menggunakan dana NFC.

“Ini adalah perlakuan pecah amanah yang jelas bertentangan dengan tujuan pinjaman RM250 juta diberikan NFC. Ini penyalahgunaan dana rakyat dan soal duit rakyat yang disalahgunakan,” tegasnya.

Butiran bayaran penuh bagi pembelian kondominium itu dibuat melalui empat transaksi pindahan akaun NFC kepada satu pemaju hartanah terkemuka

KEADILAN turut membidas kenyataan Shahrizat semalam mengatakan kononnya isu projek NFC telah digunakan untuk menyerang beliau selaku ketua wanita Umno dan pengerusi wanita BN.

“Dia (Shahrizat) tak perlu heret kita (KEADILAN) untuk kata kita serang dia sebagai ketua wanita Umno, tapi kita serang dia sebagai menteri yang secara terang-terangan membuat penyelewengan,” kata Saifuddin.

Semalam Saifuddin mempersoalkan sasaran lembu dalam Projek Fidlot Kebangsaan yang dikurangkan, tetapi dana yang diperuntukkan sebanyak RM250 juta kepada NFC kekal.

KEADILAN juga mempersoalkan mengapa pinjaman mudah itu tidak disemak semula oleh kerajaan kerana jika sasaran itu dikurangkan dari 60,000 ekor lembu kepada 8,000 ekor, maka pinjaman mudah itu sepatutnya hanya berjumlah RM75,000.

Keadilan daily


JIKA UMNO MENANG !!! INI BAKAL MB DIA. KATA KIH KIH

PRU 12: Datuk Awang Adek Hussin yang kini merupakan Timbalan Menteri Kewangan membawa peranan sebagai bakal menteri besar tetapi Umno hanya menang enam kerusi. kih kih PRU 13?

KUALA LUMPUR, 10 Nov — Ketua Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed melahirkan kesediaan untuk berhadapan dengan kepimpinan Mursyidul Am PAS yang popular, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat untuk mengetuai kerajaan negeri jika menguasai pilihan raya umum ke-13.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri ini memberitahu The Malaysian Insider, "di bawah situasi normal, sesiapa sahaja ketua Umno negeri akan mengetuai (kerajaan) negeri jika menang (pilihan raya)."

Barisan Nasional (BN) tewas di Kelantan di tangan PAS pada pilihan raya umum 1990. Sejak itu negeri tersebut diketuai parti Islam tersebut.

"Pertama, dia (ketua Umno negeri) akan mengetuai parti dalam pilihan raya. Secara konvensyen, itu yang akan berlaku. Jika kami menang, lazimnya dia akan menjadi MB.

"Ia laluan normal yang diambil, tetapi kita tidak boleh membuat andaian terlalu awal. Ketua (Datuk Seri Najib Razak selaku Perdana Menteri dan Presiden Umno) akan menentukan perkara ini, saya akan ikut arahan sebagai 'seorang pengikut setia anda'," kata beliau.

Mustapa (gambar) yang juga Ahli Parlimen Jeli mendapat sokongan padu daripada kalangan akar umbi Umno di negeri Pantai Timur itu.

Ketua Pembangkang di Kelantan Datuk Che Alwi Ahmad juga menggambarkan Mustapa yang popular dikenali sebagai "Tok Pa" sebagai bakal menteri besar Kelantan dari sebelah Umno-BN.

Mustapa, pemegang ijazah sarjana muda kelas pertama dalam jurusan ekonomi dan ijazah sarjana pembangunan ekonomi kini mengetuai gerakan kempen "Gelombang Merah" untuk mendapatkan balik negeri Kelantan daripada penguasaan dua dekad PAS.

Difahamkan pemimpin-pemimpin PAS juga bimbang mengenai aspek pengganti kepimpinan di negeri itu dengan mengambil kira usia Nik Aziz yang juga Pesuruhjaya PAS Kelantan, mencecah usia 80 tahun pada tahun ini. PAS didakwa tiada gambaran yang jelas mengenai bakal pengganti Nik Aziz.

Mustapa pernah dilihat sebagai bakal menteri besar ketika pilihan raya umum 2004, di mana beliau memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri Ayer Lanas tetapi Umno-BN gagal menguasai negeri itu.

Ketika itu PAS menang 24 kerusi manakala BN pula 21.

Empat tahun kemudian, Datuk Awang Adek Hussin yang kini merupakan Timbalan Menteri Kewangan membawa peranan sebagai bakal menteri besar tetapi Umno hanya menang enam kerusi.

Pilihan raya umum ke-13 disebut-sebut akan diadakan dalam waktu terdekat.

MI

Wednesday, November 9, 2011

Keluarga saya BERHAK dapat Projek Fidlot kata Shahrizat


Akhirnya Shahrizat bersuara juga berkenaan isu projek Pusat Feedlot (Feed The Lord) Kebangsaan ini.. malangnya pihak Pakatan Rakyat khususnya PKR yang dipersalahkan pula kononnya isu ini dibangkitkan untuk melemahkan Wanita UMNO, padahal isu ini telah dikeluarkan dalam Laporan Ketua Audit Negara.


Sharizat Abdul Jalil juga telah menegaskan bahawa keluarganya berhak mendapat projek Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC) yang menelan berjuta ringgit itu..

Berhak??

Berhak atas dasar apa? Adakah kerana beliau seorang Ketua Wanita UMNO, keluarganya berhak untuk mendapat projek itu?


*******************

Shahrizat: Keluarga saya berhak dapat projek lembu

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Sharizat Abdul Jalil menegaskan bahawa keluarganya mendapat projek Pusat Feedlot Kebangsaan (NFC) yang menelan berjuta ringgit, namun beliau percaya isu berkenaan telah digunakan untuk menyerang beliau selaku ketua wanita Umno dan pengerusi Wanita BN.

"Pada diri saya sendiri, saya lihat ini adalah agenda politik. (Ia) satu percubaan daripada pembangkang untuk melemahkan semangat dan tindakan Wanita Umno. Kami tidak semudah itu untuk dirobohkan," katanya.

"(Perkara) ini sudah dijawab dengan panjang lebar oleh menteri pertanian dan industri asas tani.

"Dan daripada apa yang saya dimaklumkan, jawapan daripada beliau itu sangat jelas dan nyata," katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan pameran Raja'ah oleh artis seni visual veteran, Dr Sulaiman Esa di Balai Seni Visual Negara di ibu negara petang ini - Malaysiakini


Dibawah ini pula adalah laporan dari The Malaysian Insider

Shahrizat says family works hard, doesn’t deserve attacks
By Shannon Teoh

KUALA LUMPUR, Nov 9 — Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil said today attacks against her over the RM74 million National Feedlot Centre (NFC) are a political agenda to “destroy Wanita Umno.”

The minister of women, family and community development told reporters that her family, who runs the national cattle-farming project, “don’t deserve the things said by the Opposition because they work very hard.”

“This is a political agenda by the Opposition to weaken Wanita Umno. But we are not that easily destroyed.

“I am ashamed that there is a Malaysian woman like the Wanita PKR chief,” the senator said, referring to Ampang MP Zuraida Kamaruddin who had claimed that the NFC had failed despite being given a soft loan of RM250 million and a 5,000-acre plot of land.

PKR also alleged yesterday that over RM84 million was siphoned off from NFC to companies controlled by Shahrizat’s husband, Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail, and her children, Izran Mohamad Salleh and Izmir Mohamad Salleh.

The Auditor-General’s Report released last month had criticised the NFC, pointing out that it was now “in a mess”.

The report said production in 2010 was only 3,289 head of cattle or 41.1 per cent of the target set.

But Minister of Agriculture and Agro-based Industry Datuk Seri Noh Omar said on October 31 that the project is a success and had met its targets “as the total number of cattle brought into the farm was 8,016 between 2008 and 2010.”

He has also said that half of a RM13 million grant and RM115 million of the soft loan, to be repaid at a two per cent interest rate over 17 years, has not been disbursed to NFC.

“The minister has answered at length and clearly. I am happy that the ministry will continue to monitor the success of this project,” Shahrizat said today.

ASD

PERSOALAN DAH TERJAWAB . NILAILAH SENDIRI

TEKA-TEKI SAMADA ROSMAH AKAN MENUTUP AURAT SELEPAS BERGELAR HAJJAH TERJAWAB DENGAN GAMBAR INI:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtL1Wy9S9J2Sach4yahk8puC5jaavnbq6lMXc8HYA23TuMSs1db22_CgYt8gOZwlIIK-tdBJRL7CdKauX11UQJbtxGvsb5MR3VK5FN0Cy_B6M6nvmRsSR2iedQr_9qVnGxjZkiqiFBMjoQ/s400/Rosmah.JPG


SEPANG, 9 Nov -PM, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isteri Rosmah Mansor melambai kearah orang ramai yang menyambut kepulangannya sejurus tiba dari mengerjakan ibadat haji di tanah suci Mekah ketika di Kompleks Bunga Raya Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di sini, hari ini.

Turut sama TPM, Muhyiddin Yassin (kanan) dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman.Najib dan rombongan selamat tiba di tanah air dengan menaiki pesawat khas pada 3.25 petang. -BERNAMA

N'N:Korang nilai sendiri.
.....


Na'im Nikmat

PM selamat sampai dari Arab Saudi


Najib dan rombongan yang termasuk isteri beliau Datin Seri Rosmah Mansor dan

bondanya, Tun Rahah Mohamad Noah, tiba dengan pesawat khas pada

3.25petang, dan disambut oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin

Yassin dan isteri Puan Sri Noorainee Abdul Rahman
P/s Apa macam harap pulang bawa perubahan untuk islam hihihi

Najib balek hari ini bakal sambut pulak 5 UMNO nak Lompat kih kih

Saya malas nak komen cuma saya petik dari blog Selamatkan UMNO (sini) Blog UMNO yang tulis bukan Blog PR. Mereka pun dah berani menderhaka huhuhuhu. Apa sebab?


5 Ahli Parlimen UMNO bakal lompat parti esok?

Penguasaan Datin Seri "Hajjah" Rosmah Mansor terhadap kerajaan pada hari ini bukan lagi satu perkara rahsia.

Kegilaan isteri Najib terhadap kekuasaan, kemewahan dan publisiti menyebabkan kebenciaan orang ramai bertambah.

Bukan sahaja rakyat biasa membenci Rosmah, akan tetapi ahli-ahli UMNO juga.

Blog Selamatkan UMNO baru saja menerima maklumat dari sumber-sumber yang boleh dipercayai tentang kemungkinan 5 orang ahli parlimen UMNO akan meninggalkan parti Melayu terbesar ini dalam jangkamasa terdekat.

5 orang ahli parlimen ini dikatakan akan meninggalkan UMNO dan menyertai parti pembangkang. Sebab utama tindakan ini bakal dilakukan berkait rapat dengan kebencian mereka terhadap penguasaan Rosmah dalam kerajaan Najib sehinggakan Malaysia kini seperti milik Najib dan keluarganya.

Jika benar maklumat yang kami terima ini, ahli-ahli UMNO sudah tidak lagi boleh berdiam diri. Sesuatu perlu dilakukan untuk menyelamatkan parti UMNO daripada dimusnahkan untuk selama-lamanya.

NASIB PAK LAH BERJANGKIT KEPADA NAJIB !!! Buku tulisan ahli UMNO mahu Najib berundur untuk selamatkan UMNOAntara yang disenaraikan sebagai kesilapan Najib setelah memegang tampuk kuasa oleh Ahli UMNO Wangsa Maju ini ialah "1Malaysia Silap Pertama Di Hari Pertama Sebagai PM", "Menghapuskan Kementerian Pembangunan Usahawan", "Mewujudkan Kabinet Kawan-kawan", "Kabinet Lemah dan Ramai Menteri Senator", "Rasionalisasi (Sebenarnya Pemotongan) Subsidi", "Pelantikan APCO", "Gagal Mengawal Karenah dan Gaya Mewah Rosmah", "Gagal Mengurus Parti Komponen dan Anggota Kabinet", "Terlalu Banyak Program Transformasi Tapi Hasil Diragui", "Tidak Tegas dan Flip Flop".


"Kesimpulannya Najib sedang menuju jalan mati dan pilihan yang terbaik baginya hanyalah berundur bagi mengelakkan Umno dan BN yang dipimpinnya turut sama terhumban ke gaung kekalahan," tambah beliau lagi..

Tapi ramai pencacai UMNO yang menjenguk Blog ini masih tidak boleh menerima bahawa kebanyakkan yang tersenarai itu adalah satu kesilapan..ASD

PASPB

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak