Saturday, August 4, 2012

ULAMAK UMNO TINGGALKAN QURAN & HADIS... RUJUK HANG TUAH APA KE JADAHNYA WEKENAPA SEMANGAT RASULULLAH SOLLALLAHU 

ALAIHI WASALLAM TAK DITERAPKAN KEPADA 

UMNO????

KENAPA SEMANGAT AL-QURAN DAN AL-HADIS DI 

HINDARI DARI UMNO??????

APAKAH SEMUA ULAMA UMNO MACAM DIA… 

MUNKIN JUGA….

YA ALLAH..... SESUNGGUHNYA UMNO SELURUHNYA DARI KALANGAN GHAFILIN.... CAMBAHKAN NUR HIDAYAH MU KE ATAS MEREKA DARI TERUS SESAT DAN MENYESATKAN.... AMIN YA ARHAMAR RAHIMIN.....

Friday, August 3, 2012

UMNO lucutkan mahkota songkok tinggi 6" gantikan dengan kopiah putih berlogo 1 Malaysia

Kaka kaka kaka
setelah berhempas pulas menghentam PAS konon nya PARTI Pak Lebai
kini UMNO mula cuba nasib untuk jadi Tok syiak pula
dengan menggunakan kopiah putih berlogo 1 MalaysiaThursday, August 2, 2012

Pic Terbaik Ramadhan ini hahahaha

Kaka Kaka
UMNO nak raya sangkan pakai kopiah ada logo 1 Malaysia


Wednesday, August 1, 2012

Polis pukul ketika duduk di kafetaria hotel

KUALA LUMPUR: Seorang peserta Perhimpunan Bersih 3.0 memberitahu Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) bahawa beliau ditahan polis ketika sedang duduk di kafetaria sebuah hotel berhampiran Masjid Jamek pada 28 April lalu.

Hee Jenn Wei, 25, berkata, polis masuk ke kafetaria dan mengarahkan beliau dan rakannya yang ketika itu memakai baju Bersih supaya mengikut mereka.

"Polis itu berkelakuan kasar dan memaksa saya berlari ke Dataran Merdeka. Sepanjang perjalanan saya ditendang," kata beliau pada pada sidang pendengaran awam mengenai dakwaan pelanggaran semasa dan selepas perhimpunan Bersih 3.0 di Ibu Pejabat Suhakam hari ini.

Jenn Wei berkata, ketika polis memukulnya di kafeteria, pekerja hotel memaklumkan polis bahawa beliau pelanggan hotel tersebut tetapi polis mengarahkannya supaya diam.

Tambahnya, selepas kira-kira 40 minit berada di Dataran Merdeka, polis memberitahu mereka akan dibawa ke suatu tempat tetapi tidak memaklumkan lokasinya.

"Bila sampai ke tempat itu, kawan saya beritahu tempat itu ialah Pulapol," katanya.

Beliau juga berkata, polis tidak membenarkan beliau menghubungi sesiapa termasuk peguam.

"Saya tidak dibenarkan menggunakan telefon. Polis kata, 'kalau saya nampak kamu guna telefon, saya akan campak telefon kamu' dan saya ikut arahan," katanya.

Beliau juga berkata, hingga hari ini tidak ada maklum balas mengenai laporan polis yang dibuatnya sehari selepas perhimpunan tersebut.

Beliau berkata demikian ketika memberi keterangan di hadapan panel siasatan yang dipengerusikan Naib Pengerusi Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam), Datuk Lake Tee dan dibantu Pesuruhjaya Profesor Datuk Dr Mahmood Zuhdi Abdul Majid dan Detta Samen.

http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/12136-polis-pukul-ketika-duduk-di-kafetaria-hotel#.UBkT39HuKe4.blogger

4Negeri di bawah PR guna tema hari Kebangsaan Sendiri

Kaka Kaka
Janji ditepati, masa mengenang budi
tema bodek untuk UMNO hahahaTuesday, July 31, 2012

Tanah kerajaan Terengganu dilelong

                                                   Kaka kaka kaka
                           Leong lain, bagi kroni lain
                               siapa yang melopong??

Apakah reaksi SELURUH rakyat Terengganu apabila tanah milik kerajaan negeri terpaksa dilelong oleh sebuah bank ekoran kegagalan membayar pinjaman bank? 

Inilah yang berlaku kepada tanah milik Lembaga Tabung Amanah Warisan Negeri Terengganu (LTAWNT) seluas kira-kira 15 hektar yang terletak di Mukim Kerteh yang terpaksa di lelong. 

Tanah yang menjadi milik kerajaan negeri ini telah digadaikan kepada bank pada tahun 1997 bagi membangunkan satu projek 432 lot perumahan bercampur yang dikenali sebagai ‘Bandar Baru Kerteh Jaya’.

Amat memalukan! Akibat kegagalan membayar pinjaman, Hong Leong Bank telah melelong  tanah milik kerajaan negeri ini melalui satu lelongan awam yang telah diadakan pada 18 Julai, 2012. 
Menurut dokumen Lelongan Awam terbabit, tanah tersebut telah di lelong pada jam 10.30 pagi di Bilik Lelong Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu. 
Sebuah syarikat bukan Bumiputera, yang berpengkalan di Pulau Pinang, Alam Sierra Development  Sdn Bhd telah menjadi pembida tunggal yang berjaya membida tanah kerajaan negeri itu dengan harga rezab RM 5.594 juta. 

Ia mempunyai 158 lot tapak rumah banglo, 168 lot tapak rumah berkembar dan 106 lot tapak rumah kedai.

Persoalan besar yang menjadi tanda-tanya kepada seluruh rakyat Terengganu kini adalah, siapakah yang bertanggungjawab dengan kejadian yang amat memalukan seluruh rakyat Terengganu ini? 

Apakah kerajaan Terengganu khususnya Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said tidak mahu ambil peduli sehingga tanah milik kerajaan ini ‘terlelong’ begitu sahaja kerana ianya digadai kepada bank bukan di zaman pemerintahan beliau? 
Atau apakah kerajaan negeri sudah kehabisan sumber kewangan sehinggakan tidak mampu lagi untuk membida bagi menebus kembali tanah milik kerajaan ini?

Semua rakyat Terengganu tahu bahawa pentadbiran Ahmad Said boleh berbelanja besar setiap tahun. Sejak tiga tahun lepas lebih RM6 bilion untuk melaksanakan pelbagai projek-projek mewah seperti Kawasan Bebas Cukai di Kenyir dan pembinaan Zoo di Kemaman yang di luluskan diatas nama pembangunan untuk rakyat Terengggganu.

Namun kejadian yang sama ini  juga berlaku apabila tanah orang-orang Melayu di bandaraya Kuala Terengganu terhakis apabila ada tanah milik orang Melayu di pusat bandar telah bertukar tangan kepada bangsa lain. 

Kerajaan negeri gagal memainkan peranan bagi menghalang tanah milik orang Melayu bertukar tangan setelah dimajukan pihak tertentu. Ia tergadai kerana kerajaan negeri tidak ada dasar yang berkesan.  

Saya telah berkali-kali memaparkan di ruang ini tentang masadepan perkampungan orang-orang Melayu yang terletak di bandaraya Kuala Terengganu yang kini seolah-olah menjadi pelarian di bumi sendiri. 

Masa depan mereka tidak menentu dengan siri demi siri pengambilan tanah penduduk yang dilakukan oleh kerajaan negeri di atas nama ’pembangunan’ dan membela orang-orang Melayu Terengganu.

Kebanyakan rakyat yang terlibat dengan pengambilan tanah ini adalah penduduk asal Melayu yang tinggal di bandar dan pinggir bandaraya Kuala Terengganu sejak ratusan tahun. 

Lihat sahajalah apa yang berlaku kepada kampung tradisi seperti Kampong Tanjung, Ladang Sehat, Bukit Besar, Losong hingga ke Pasar Cabang Tiga.

Sepatutnya kerajaan negeri meneliti dengan serius  cadangan agar agensi kerajaan seperti Lembaga Tabung Amanah Warisan negeri Terengganu (LTAWNT), Yayasan Terengganu dan Yayasan Islam perlu memain peranan mengambil alih tanah milik orang Melayu di sekitar bandaraya  Kuala Terenggan. 

Meskipun ada sebahagian dari tanah-tanah ini bersaiz kecil, namun ia amat penting dimajukan demi kebaikan ekonomi dan masadepan anak bangsa Melayu Terengganu.

Namun sehingga kini kepimpinan Menteri Besar tidak mempunyai kepekaan bgi mendengar rintihan rakyat ini dan dan tanah-tanah ini tergadai begitu sahaja ditelan pembangunan. 

Kerajaan negeri yang dipilih oleh rakyat sepatutnya lebih peka dengan isu-isu yang amat penting ini khususnya bagi penduduk asal Melayu terengganu yang telah ratusan tahun meneroka negeri ‘Darul Iman ini’.  

Tergadainya tanah milik kerajaan di Kerteh ini membuktikan bahawa kepimpinan Ahmad Said sebagai Menteri Besar sekali lagi gagal dan tidak mampu memikul amanah bagi membela rakyat Terengganu Darul Iman. 

Mungkinkah juga seluruh negeri penyu bertelur ini akan juga ‘terlelong’?


http://www.harakahdaily.net/index.php/columnist/wartawan/12060-tanah-kerajaan-terengganu-dilelong

Monday, July 30, 2012

Soi lek senyum meleret je tengok Awang Adek sondol PAS.. wakakak !!!


Kalau Pas berkasar dengan DAP pun,


ko tak sokong Pas sokong UMNO juga hahaha

Sunday, July 29, 2012

Kerajaan BN Sabah pasti tumbang PRU 13 – Kalakau Untol

KOTA KINABALU 29 Julai: Perubahan kerajaan hampir pasti berlaku di Sabah apabila pemimpin berpengaruh meninggalkan Barisan Nasional (BN), kata bekas Timbalan Menteri Kabinet, Kalakau Untol.
Mengikut sejarah, bekas Timbalan Menteri Buruh antara 1986 hingga 1990 itu, berkata pertukaran kerajaan berlaku setiap kali beberapa pemimpin utama mengubah haluan politik.
Dalam pilihan raya Sabah pada 1967, katanya, kerajaan negeri tumbang apabila beberapa pemimpin Pertubuhan Pasokmomogun Kadazandusun Murut Bersatu (UPKO) menyertai Usno.
Pada 1976, katanya, kerajaan BN tumbang apabila Datuk Salleh Sulung dan Datuk Haris Saleh meninggalkan Usno yang menjadi kerajaan ketika itu.
“Kerajaan yang dipimpin Parti Berjaya itu juga tidak kekal apabila Datuk Seri Pairin Kitingan dan Mark Kodding keluar parti dan menubuhkan PBS pada 1985.
“Namun kerajaan PBS itu pula tumbang walaupun menang pilihan raya negeri dengan kehilangan banyak kerusi, apabila BN melakukan rampasan kuasa seumpama di Perak,” katanya kepada Keadilan Daily.
Kalakau adalah Ketua Pemuda UPKO selama 12 tahun sejak 1985 sebelum meninggalkan BN dan menyertai Pakatan Rakyat pada 16 Februari 2010.
Beliau juga adalah presiden Persatuan Dusun Sabah Bersatu (Usda) dan pernah berkhidmat sebagai Senator sehingga tamat penggalnya pada Disember 2005.
Kalakau percaya, kerajaan BN Sabah bakal tumbang berikutan gerakan Angkatan Perubahan Sabah (APS) dan Pakatan Perubahan Sabah yang diterajui pemimpin berpengaruh.
APS yang didominasi suku etnik Kadazan-Dusun-Murut, diketuai Ahli Parlimen Tuaran dari BN, manakala PPS yang dominasinya Melayu-Islam diterajui Datuk Seri Lajim Ukim.
“Apabila masyarakat Kadazan-Dusun-Murut dan Melayu-Islam bersatu, perubahan politik di peringkat negeri pasti terjadi.
“Ia tentunya melakar kemenangan dan meroboh kerajaan BN Sabah, sekali gus melengkapkan lanskap perubahan politik di Malaysia,” katanya.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=33579

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak