Friday, April 6, 2012

Panadol Panadol. BN Pening Najib ikut Pening

Kaka Kaka
BN pening Najib Pening....Minta Panadol
Berhimpun: Umno tertekan kebangkitan rakyat


http://www.kedahlanie.info/2012/04/bn-pening-najib-pening.html Baca kat sana kihkih

PAS kawan PKR tersasar dari Islam. UMNO kawan MCA MIC relevent Islam ke?

Kaka Kaka
PAS Kawan PKR YDin Kata
Tersasar dari Landasan Islam
UMNO Kawan MIC, MCA dan Komponen lain
Apa barang tu kakaka


Thursday, April 5, 2012

Ugut Bunuh Jika Gantung Bendera PAS


Isteri mangsa, Suhaila Yusop telah didatangi 3 lelaki melayu yang disyaki orang kampung telah memanjat didnding rumah beliau dan kemudiannya menanggalkan bendera PAS yang telah dipasang oleh suaminya.

Pada masa yang sama, beliau telah diugut oleh salah seorang lelaki dengan berkata "Mana Said? Aku nak jumpa dia, aku dendam dengan dia, aku bunuh dia!!"
http://addin77.blogspot.com/2012/04/ketua-umno-cawangan-ugut-bunuh.html

AH VIDEO ISU MARTAD HASAN ALI TAHUN 2002 LAGI

Kaka Kaka
Masa dalam PAS dulu tak timbul
Pula video ini, kerana dulu tak dedahkanWednesday, April 4, 2012

will back Bersih 3.0

Kaka kaka
Kami turun lagi

Tuesday, April 3, 2012

http://msomelayu.blogspot.com/2012/04/ulasan-isu.html

Bukan Setakat Driver Kereta Sekali Kena Tukar

Saya bersetuju dengan pendapat perdana menteri Ha Najib Razak untuk negara mencapai status negara maju empat tahun lagi negara memerlukan seorang pemimpin yang cekap dan berwibawa bijak menjalinkan faktor yang ada untuk memanjukan negara.

Secara egoisnya Najib menggambarkan dialah driver (pemimpin) yang cekap yang boleh membawa negara maju menjelang 2020. Beliau beranologi kalau kita hendak sampai destinasi dituju jangan menukar driver di tengah jalan.

Kononnya kalau menukar driver di tengah jalan (tamatkan riyawatnya sebagai PM), perjalanan tidak akan sampai ke destinasi dituju... negara akan berselerak. Wah... kononnya dia sahaja yang bijak dan tahu arah peta perjalanan.

Sambil mendabik dada dialah driver yang cekap, katanya "jangan tukar dengan driver yang diragui dan membahayakan." Apa yang cuba ditonjolkan Najib driver yang merbahaya dan diragui itu ialah ketua pembangkang Anwar Ibrahim.

Semasa membentang kajian tahunan Program Transformasi Kerajaan (GTP) dan Program Transformasi Ekonomi (ETF) Ha Najib Razak juga berkata driver yang tidak cekap itu hanya tahu berseruling dan beretorika sahaja. Mereka katanya adalah tukang karut dan penghibur lara. Sebalik katanya kerajaan UBN hari sudah terbukti dan mempunyai track record.

Najib boleh berperasan dan mengakui dia seorang driver yang cekap, baik dan bertanggungjawab kerana itu dari penilaian dan standard dia sendiri berikan. Namun di luar sana atau penumpang sedang membuat penilaian ke atas cara-cara Najib memandu atau memimpin negara tanpa bias. Dalam tempoh tiga tahun lebih ini rakyat sedang mengukur corak dan juga stail pemanduan Najib.

Siapa yang membuat atau mengikhtiraf bahawa pemanduan Najib baik dan selamat yang boleh beliau jadikan asas?

Kita boleh masuk ke dalam bakul dan jujung sendiri. Kita boleh masuk ke dalam lif dan tekan sendiri, ia akan naik setinggi mana yang kita mahu. Tetapi kita tidak boleh hipkorit apa yang berlaku ke atas diri kita. Penilaian mutlak dan konkrit ke atas diri kita ialah dari rakyat. Kalau isteri kita memuji, kata kita hebat pun belum tentu benar, kerana perempuan dia boleh memuji dan memuja suami dengan pujian hebat apabila ia mempunyai sesuatu hajat.

Cekapkah Najib memimpin negara? Terpulang maklum kepada rakyat dan para penumpang. Untuk menilai seseorang itu cekap atau pun tidak ia harus memandu lebih separuh jarak perjalanan, baru kehebatannya teruji. Hari ini Najib hanya baru berlepas di garis awal perjalanan di mana baru peringkat membetulkan stering dan tempat duduk saja, jadi soal sampai atau tidak masih 'kabur mabur' lagi.

Dalam masa tenaga masih ada, sisa wang simpanan negara masih ada, Najib boleh memandu dan menggunakan wang untuk melatari pemanduannya. Tetapi cabaran sebenar ialah selepas lima tahun atau 10 tahun memimpin.

Hari ini pun rakyat sudah mengerti dan kenal cara pemanduan Najib yang tidak licin dan tersekat-sekat. Ada kalanya Najib keliru bila melihat papan tanda yang harus ditujunya. Beliau juga gagal melihat cermin belakang yang banyak meninggalkan iktibar. Penumpang belum berkata apa kerana mereka sedang 'mengeman' gula-gula dan membilang ringgit (RM500) yang Najib hulurkan untuk melekakan penumpang.

Najib tidak sedar dalam memandu dia banyak tersasar atau dipengaruhi oleh unsur-unsur di luar pemanduannya. Misalnya dia suka bercakap menggunakan telefon bimbit semasa memandu dan ini merbahayakan. Dia tidak boleh matikan handphone semasa memandu kerana disuruh berbuat begitu. Dia juga tidak boleh untuk tidak menjawab kerana kalau dibiarkan ia akan ditengking apabila pulang rumah nanti.

Lagi sewel dan sial ada kalanya Najib diganggu secara langsung apabila orang itu duduk di sebelahnya dan ikut sama memutar stering bersama Najib dan mengarahkan jalannya sendiri. Gangguan ke atas pemanduan Najib ini merbahaya.

Dalam kata lain Najib seorang pemandu yang dikawal, akan menggerakan kenderaan dibawanya menurut kuasa luar. Dia diremote oleh kuasa luar seorang yang sepatutnya berada di dapur rumahnya atau tukang menayarungkan stokin dikaki Najib. Bagaimana seorang pemandu yang dikawal untuk mengatakan dia seorang driver yang cekap, berprofesional?

Apabila Najib sudah memesan kepada penumpang agar jangan tukar driver di tengah jalan barang kali dia sudah dapat merasa keluh kesan penumpang yang bersunggut mengenai wibawa dia sebagai pemandu. Barang kali sudah ada tanda-tanda yang penumpang ingin menukar driver. Kalau tidak dia tidak akan memberi peringatan sebegitu.

Bagi pemandu yang mengerti dan tahu akan bahaya di depan mereka perlu malah wajib tukar driver. Mereka kena tukar Najib sebelum ia mengheret penumpang lebih jauh. Kalau dibiarkan sudah pasti Najib akan membawa mereka terjun gaung atau pun melanggar bukit. Sebenarnya bukan saja setakat driver tetapi kenderaan itu sendiri juga perlu ditukar kerana ia sudah terlalu lama, sudah 54 tahun dan sudah keletihan. Banyak perkakas dan mekanisme enjin rosak dan luruh. Bahkan nombor plat juga sudah tercabut...

Dalam pembentang itu juga Najib mendabit dada kononya dia tidak gentar untuk bersaing di pasaran idea yang bebas dan kompetitif kerana itu adalah pilihan demorkasi yang adil. Benarkah Najib berani untuk bersaing di pasaran bebas? Belawak kohong semuanya. Kalau benar bagaikan dikatakan Najib tidak akan kongkong media massa, beliau tidak akan kongkong polis, beliau tidak akan kongkong SPR, SPRM dan segala macam agensi.

Beliau akan lepas terbuka dan beri kebebasan secukupnya kepada agensi atau pun badan berkenaan seperti mana matlamat perwujudan dan penubuhannya. Dengan cara berlindung dan menjadi agensi kerajaan sebagai kubu Najib sebenarnya pengecut dan bacul campur munafik.

Sikap diam membisu beliau terhadap cabaran Anwar untuk berdebat menunjukkan dan mengenalkan kita siapa Najib sebenarnya. Kalau benar dia berani dan tidak gentar kepada pasaran idea babas dia akan sahut cabaran Anwar. Dia tidak perlu berdolak dalih dan mengatakan perdebatan itu membuang masa.

Bagi rakyat selagi Najib tidak sedia untuk menyahut cabaran itu, rakyat tidak akan mengikhtiraf Najib sebagai perdana menteri yang berani dan bertanggungjawab. Katalah sejuta kali dia tidak gentar kepada pasaran idea, tetapi pembisuan itu akan diterjemahkan rakyat Najib takut dan kecut perut. Sebelum ini bukan main lagi dia mengangga mulut mengatakan Anwar akan demam kalau berdebatnya dengannya, tetapi hakikat hari ini yang bergerunyuk dan kesejukan bukan Anwar tetapi Najib. [wm.kl.10:40 am 03/04/12]

Pejabat Ngo Beras Kampit Sunyi Sepi?

Pejabat Ngo Beras Kampit Sunyi Sepi?

Ngo yang namanya serupa dengan beras kampit, Jati telah pun memiliki pejabatnya sendiri. Pejabat yang menjadi pusat gerakan dan urus kerja Ngo itu terletak di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. Katanya di pejabat itulah Hasan Ali alias Hasan Akidah bermesyuarat dan mengatur segala perancangan untuk mempertahankan akidah umah Islam negara ini.

Dari mana Hasan mendapat bantuan untuk membuka pejabat ini timbul pelbagai spekulasi. Ada mengatakan beliau membelanjakan wang sendiri. Kalau tidak silap beliau pernah mengakui kalau pun tidak menjadi Exco beliau masih berpendapatan RM60,000 sebulan. Mungkin beliau berbelanja menggunakan wang peribadi itu ataupun mengadaikan mana-mana hartanah demi Ngo itu?

Ada juga mengatakan Ngo beras kampit itu mendapat bantuan dari pihak tertentu termasuklah ahli perniagaan berjiwa Islam dan sealiran dengan Hasan. Ada juga menuduh Hasan mendapat bantuan dari Kementerian Belia dan Sukan. Dan tidak kurang juga Hasan mendapat peruntukan dari orang kaya Umno yang mempunyai agenda sendiri untuk kepentingan Umno.

Saya pernah diberi tahu sumber dalaman Jati mendapat geran sebanyak RM300,000 untuk menggerakkan kerja-kerja dakwhanya termasuk juga kerja memburukan Pas dan Anwar Ibrahim. Yang tentunya kalau tidak ada peruntukan dan ada pihak bermurah hati tidak mungkin Hasan boleh menjelajah seluruh negara dalam menjual Ngonya.

Perbelanjaan majlis Jati juga mewah di mana signboard dan papan iklan bernilai tinggi.

Timbul keanihan juga kenapa sidang akhbar Jati tidak diadakan di pejabatnya yang terletak di Taman Tun Dr Ismail. Beliau selalu mengadakan sidang akhbar di rumahnya di Pinggiran Tun Dr Ismail.

Apakah pejabat Jati itu hanya sebagai gajah putih sahaja? Dijadikan umpan untuk mendapat modal dan kewangan? Lewat petang ini saya menerima tiga keping gambar susasana pejabat Jati. Keadaanya sunyi sepi dan tidak berpenghuni. Pejabat itu juga penuh dengan peralatan.

Apakah kesunyian pejabat ini menandakan Jati sudah pun bersiap sedia untuk mati beragam? Sebelum ini saya diberi tahu orang kepercayaan Hasan selama ini bermasalah dengannya. Orang itu yang bertindak menjadi penasihatnya, katanya tidak dibenarkan memasuki ke pejabat itu. Kenapa?

Saya penuh yakin Jati juga akan jadi seperti beribu-ribu Ngo lain yang ditubuhkan atas ketamakan dan nafsu manusia bukan kerana ikhlas hendak berjuang, semuanya akan mati beragam. [wm.kl.8:25 pm 02/04/12]

Kamu patut tukar pemimpin jenis ini supaya PAS kembali ke landasan asal HASSAN ALI

Presiden NGO Jalur Tiga (JATI) Datuk Hasan Ali hari ini menempelak Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Abdul Rani Osman kerana memperkecil-kecilkan pendedahan video mengenai dakwaan kristianisasi ke atas orang Islam yang dijanjikannya hari ini.

Katanya, Abdul Rani perlu digugurkan daripada jawatan berkenaan, ekoran kenyataan ADUN Meru itu yang dilaporkan tidak menggalakkan ahli atau wakil parti itu untuk mengikuti pendedahan video berkenaan.

Dr Abdul Rani dilaporkan menyeru anggota PAS supaya menumpukan kepada perkara lebih besar isu pengundi hantu dan rasuah.

Mengulas kenyataan itu, Hasan menunjukkan rasa terkejutnya apabila Dr Abdul Rani membandingkan isu "orang masuk Kristian" seperti itu.

"Saya berharap Dr Abdul Rani balik kepada akal budi beliau, balik kepada akal murni, akal yang mencambah akidah Islamiah, akal yang menjadi pokok kepada PAS iaitu parti yang berpegang kepada akidah, syariah dan akhlak," kata Hasan.

"Inilah jenis pemimpin yang kamu (PAS) ada. Kamu patut tukar pemimpin jenis ini supaya PAS kembali ke landasan asal," katanya yang menambah, orang seperti Dr Abdul Rani itulah yang dimaksudkannya sebagai parasit dalam PAS.

Ditanya sama ada beliau akan menyerahkan rakaman video itu kepada Jabatan Agama Islam Selangor, Hasan yang berkata beliau akan berunding dengan jabatan berkenaan sebelum berbuat demikian.

"Tidak mudah untuk diserahkan dan tidak sesukar untuk diterbitkan untuk tujuan itu (kepada) JAIS, MAIS (Majlis Agama Islam Selangor) atau pihak Istana," katanya lagi dalam sidang media di kediamannya hari ini.

Ditanya lanjut, Hasan yang juga bekas pesuruhjaya PAS Selangor berkata beliau tidak mempunyai bukti lain selain daripada video yang didedahkan hari ini.

Dua versi video, masing-masing sepanjang 42 minit dan 16 minit yang didedahkan itu antara lainnya menunjukkan temubual dengan sepasang suami isteri yang mendakwa pernah dikristiankan oleh sekumpulan mubaligh Australia.

Hasan yang juga bekas exco hal ehwal agama Selangor mendakwa, bukan mudah baginya untuk meyakinkan individu berkenaan untuk tampil memberi pengakuan.

Sehubungan itu, Hasan mencadangkan kepada Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim supaya menyediakan peruntukan khusus kepada unit tertentu untuk mengadakan program untuk mencegah kegiatan memurtadkan orang Islam.

Beliau juga mencadangkan supaya menteri besar bekerjasama dengan NGO Islam seperti Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), termasuk menggunakan kuasa sebagai exco agama untuk menggunakan masjid di peringkat negeri dan daerah bagi tujuan pencegahan gejala itu.

Malaysiakini

Monday, April 2, 2012

Aduh Apa Pasai Tendang Perempuan PERKASA

Seorang kakitangan jabatan penerangan kerajaan Pulau Pinang membuat laporan polis hari ini ke atas pertubuhan pro-Melayu PERKASA atas tindakan anggota pertubuhan itu ke atasnya dalam perhimpunan anjuran pertubuhan tersebut Jumaat lalu.

Lilian Chan berkata, beliau telah ditendang dua kali di bahagian kakinya oleh seorang anggota PERKASA dalam kejadian kira-kira jam 2.45 petang, di bangunan Komtar yang menempatkan pejabat ketua menteri.

lim guan eng pc 290711 support for lilian chanChan (kiri) berkata beliau telah diarahkan oleh penyelianya Yap Lee Ying untuk membuat liputan perhimpunan itu ketika insiden itu berlaku.

"Apabila saya ditendang untuk kali kedua, saya tanya orang itu – Ketua Pemuda PERKASA Pulau Pinang Risuan Azuddin – kenapa dia tendang saya?," katanya yang pernah menerima latihan daripada Malaysiakini.

Dia tidak jawab (soalan) saya. Pada masa itu, polis dan pegawai kesalamat Komtar sedang mengarahkan mereka untuk meninggalkan kawasan itu," kata Chan yang pernah menerima latihan daripada Malaysiakini.

Katanya kumpulan kira-kira 30 orang itu pada awalnya menyerbu ke dalam bangunan pejabat tersebut dan menuntut untuk bertemu Lim.

Ibu kepada empat orang anak itu menerima rawatan selepas insiden berkenaan dan telah diberikan sijil cuti sakit kerana kesakitan yang dialami di bahagian kakinya.

Chan mendakwa, beliau juga sebelum ini pernah dikasari anggota kumpulan berkenaan pada 26 Februari lalu dalam perhimpunan anti-Lynas di Esplanade, Pulau Pinang.

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak