Saturday, March 10, 2012

Perkasa mahu Nik Aziz berundur?.. Siapa lu Ibrahim

Musim Hujan ini kata berbunyi kuat sejuk kot
TGNA berundur pun
Dapat ke UMNO tawan
Kelantan?
Visi tanpa eksekusi adalah lamunan. Eksekusi tanpa visi adalah mimpi buruk
Selamat bermimpi Pak Brahim


http://www.sinarharian.com.my/politik/perkasa-mahu-nik-aziz-berundur-1.31119

DAKWAAN RAFIZI DENGAN BUKTI NAMUN PENAFIAN HJ NAJIB ..AIR LIOR AJE KE KAKAKA

DAKWAAN RAFIZI DENGAN BUKTI NAMUN PENAFIAN HJ NAJIB WASSATIYAH SEKADAR PENAFIAN AIR LIUR BASI... KAH KAH KAH !BOLEH UMUM KAT TV AJE

Namun dokumen dari Hotel Shangri-la, yang mengendalikan majlis secara jelas menunjukkan semua urusan tempahan dan bayaran dibuat melalui Pejabat Perdana Menteri... dan seharus nya bukti tempahan dan bayaran yang tidak menggunakan wang rakyat dikemukakan bagi penafian... dan bukan hanya penafian penggunaan wang rakyat dinafikan dengan Air Liur Basi Umno sahaja... kah kah kah!. (sini)

Jangtan takut untukk berubah

http://www.harian-metro-online.com/jangan-takut-untuk-berubah-oki-setiana

TPM kata?....Tiada sebab untuk tolak BN pada PRU-13 . Mengantuk agaknya dia ini

Kaka kaka Orang No 2 ini

mengantuk agaknya dia ini

Apa barang tak sebab pulak nak tolak UMNO

Sendiri mau ingat ma

Kapal Titanic pun pecah, hingga karam

Di lautan. UMNO jangan angkuh dan sombong

Nak tahu (sini)

KUALA PILAH 9 Mac - Rakyat tiada sebab untuk tidak memilih Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 kerana sejak 54 tahun lalu kerajaan inilah yang telah terbukti membela dan mensejahterakan rakyat.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kerajaan BN telah membina banyak kejayaan dan kemajuan, hasil kerjasama yang baik antara rakyat dan pemimpin selain direstui oleh Allah SWT.

Ayid...Ingat UMNO Usahkan sombong dengan yang Maha Pencipta, Rasulullah SAW juga tidak sombong dengan isteri-isteri, sahabat, pemimpin pada masa Baginda bergelar ketua negara, rakyat jelata, hatta fakir miskin pun Baginda hormati.

Friday, March 9, 2012

GELI TEMAN YOP Mustapa Sudah Bersedia Untuk Jadi MB

I am ready now
Dia dah menjeling bangku MB
kot kot jangan ada pencabar lain dari UMNO nak masuk
Kali ini bertanding 2 kerusi kaka
nak jadi macam LGE
Ahli Parlimen dan Pegang negeri
Mimpi dalam duduk hahahaSelepas menerima pujian mebiru oleh Najib Razak semasa presiden Umno itu mencemarkan kaki ke Jeli, Mustapa Mohamed buat kenyataan dia sedia untuk bertanding didua kerusi seperti mana berlaku pada tahun 2004.

Kenyataan Mustapa itu mudah untuk difahami, bahawa dia sudah bersedia untuk menjadi Menteri Besar Kekantan. Mungkin dia cukup yakin kali ini Umno akan berjaya merampas Kelantan berbanding dengan tahun 2004

Bacalah cerita dia (disini)

Muslimat usaha RM800 sebulan bantu imam Hoslan


KUALA LUMPUR, 9 Mac: Selain Pemuda PAS, Dewan Muslimat PAS juga akan membantu keluarga imam Hoslan Hussin yang dihukum penjara setahun atas kesalahan menghina mahkamah berikutan tindakannya melemparkan selipar ke arah panel hakim.

Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat Siti Zailah Mohd Yussuf berkata, dewan itu akan cuba memberikan sumbangan tetap sebayak RM800 sebulan kepada keluarga Hoslan.

"Kita insyaAllah akan beri sumbangan tetap sebanyak RM800 sebulan kepada keluarganya.

"Kita harap sumbangan ini dapat meringankan beban keluarganya khususnya untuk keperluan isteri dan anak-anaknya," katanya yang juga ahli parlimen Rantau Panjang kepada Harakahdaily.

Beliau juga menyeru pihak yang perihatin agar bersama dewan muslimat untuk bersama-sama menghulurkan bantuan kepada keluarga Hoslan sehingga imam itu dibebaskan .

Semalam, Mahkamah Persekutuan menjatuhkan hukuman penjara setahun ke atas Hoslan.

Biarpun menyesal atas keterlanjuran itu, Hakim Besar Malaya, Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinuddin ketika menyampaikan hukuman berkata, penjara setahun adalah hukuman setimpal ke atas Hoslan.

Sementara itu, Ketua Penerangan Dewan Pemuda PAS Pusat, Riduan Mohd Nor berkata, dewan itu mensasarkan RM20,000 kutipan derma bagi membantu keluarga Hoslan.

Sumbangan itu katanya akan dibuat berterusan sehingga Hoslan dikeluarkan daripada penjara.

"Kita beri bantuan ini bukan kerana dia imam tetapi atas dasar kemanusiaan.

"Bantuan ini bagi menjaga kebajikan anak-anaknya. Dia mempunyai anak-anak yang ramai, masih kecil dan bersekolah," katanya dipetik Malaysiakini.

Riduan turut menyeru kepada semua Pemuda PAS agar dapat bersama membantu keluarga Hoslan bagi meringankan beban isterinya.

Buang ibu di hotel bajet


KESEORANGAN...Faridah yang ditinggalkan anaknya.

KUALA LUMPUR: Menitis air mata seorang ibu yang lumpuh apabila menyedari dirinya ditinggal terbiar oleh anak tunggalnya di sebuah hotel bajet di Jalan Raja Muda Musa, Kampung Baru, di sini, sejak empat hari lalu.

Dia kini dijaga kakitangan hotel berkenaan yang membantunya menguruskan diri termasuk mandi dan mengganti lampin pakai buang selepas anaknya gagal dikesan.

Warga emas itu mulanya tinggal bersendirian di kampungnya di Johor, tetapi sejak sebulan lalu anaknya yang masih bujang membawanya ke ibu kota.

Faridah Maulud, 66, yang keseorangan ditemui pekerja hotel dalam keadaan meniarap di lantai ketika memeriksa bilik disewa anaknya selepas lelaki berusia 27 tahun itu gagal menjelaskan bayaran empat hari hingga menimbul tanda tanya kepada pengurusan hotel.


Ketika ditemui Harian Metro semalam, warga emas itu kelihatan lemah dan tidak bermaya serta berkali-kali memaklumkan dia ingin ke rumah kebajikan kerana tidak mahu menyusahkan staf hotel yang membantunya.

Hmetro

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS