Saturday, October 3, 2009

SEKITAR PENAMAAN CALUN DI BAGAN PINANG
Kelab Penyokong PAS dari Kaum India turut serta

HUJAN RAHMAN DI BAGAN PINANG

Rakyat Kelantan Tidak Kebuluran Sokong PAS Selama 20 Tahun


TELUK KEMANG – Ahli Parlimen Wanita PAS bagi Rantau Panjang, Siti Zailah Daud mengajak para pengundi dalam DUN Bagan Pinang membuat perubahan dengan memilih calon PAS, Zulkefli Mohd Omar.

Beliau berkata orang-orang Kelntan telah membuat perubahan sejak 20 tahun yang lalu dan menempa kejayaan demi kejayaan duduk dibawah kerajaan PAS Kelantan.

Saya minta pengundi-pengundi kita disini, jangan takut buat perubahan, kami di Kelantan sudah 20 tahun menolak UMNO dan Barisan Nasional,

”dan kita buktikan satu kejayaan demi satu kejayaan, dan kita tidak kebuluran kerana berpegang dengan Islam,”katanya ketika menyampaikan ceramah di UPU Teluk Kemang dekat sini.

Menurutnya memilih wakil rakyat DUN Bagan Pinang yang baik amat penting kerana ia akan mentadbir lebih 13,000 pengundi di DUN Bagan Pinang sebagaimana kita memilih seorang yang baik untuk mengimamkan solat.

”Kalau kita nak pilih imam di masjid, imam di madrasah untuk kita ikut dibelakangnya semasa solat selama lima minit, kita pilih imam dikalangan orang yang baik akhlaknya, orang yang taqwa,

”sedangkan orang yang nak kita tabalkan menjadi yang berhormat bagi DUN Bagan Pinang ini, bukan lima minit kita nak ikut dibelakangnya,”jelasnya.

Katanya, sanggupkah kita menjadi makmum kepada imam yang rasuah ? Sudah tentu kita tidak sanggup menjadi makmum (pengikut) kepada pmimpin yang tidak amanah!

Last Updated ( Saturday, 03 October 2009 02:33 )

Friday, October 2, 2009

ORANG BAGAN PINANG PERLU BANGKIT

TELUK KEMANG – Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (AMPT) Parti Keadilan Rakyat Badrul Hisham Saharin (Cikgu Bard) menyeru kepada semua penduduk dan pengundi DUN Bagan Pinang untuk bangkit menolak UMNO dan Barisan Nasional pada pilihanraya kecil 10 Oktober depan.

Beliau telah mendedahkan beberapa perkara yang melibatkan penyelewengan dan salah guna kuasa serta rasuah calon BN, Isa Samad dan kepimpinan UMNO Negeri Sembilan.

Beliau berkata demikian ketika menyampaikan ceramahnya di Markaz UPU Teluk Kemang disini,

Antara pendedahan Badrul Hisham Saharin adalah seperti berikut;

1. Ketua UMNO Bahagian diberikan kuasa membelanjakan peruntukan wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat

2. Hampir keseluruhan projek jalan dinegeri Sembilan diperolehi oleh Abang Menteri Besar Negeri Sembilan. Tuduhan dibuat oleh Datuk Ishak.

3. Undi Pos tidak telus, ayah mertuanya sendiri telah berhenti dari tentera selama 6 tahun, sudah memiliki MyKad, tetapi namanya masih ada dalam senarai undi pos

4. Menteri Besar berjanji tidak akan menswastakan air, namun berlaku penswastaan air Negeri Sembilan. Tarif air dinaikkan tetapi perkhidmatan tidak ditingkatkan. Menteri Besar diminta dedahkan salinan konsesi Jabatan Air Negeri Sembilan di swastakan

5. Bekas Exco meluluskan kepada adik beradiknya beberapa keping tanah ’pantai’ Port Dickson. Exco tersebut duduk dalam mesyuarat berkenaan.

6. Menetri Besar Negeri Sembilan menyelewengkan peruntukan untuk rakyat termiskin, untukmembesarkan dapur kediamannya, tercatat dalam Laporan Ketua Audit NegaraAyid>>> Itu seruan dari anak nogeri sendiri, kok idak juo sodar ontah lah jang
Tak dapek den nak khobar laei
Buliten online

Madey Buat U-Turn, ISA Senyum


Calon Barisan Nasional (BN), Tan Sri Mohd Isa Samad hanya mampu tersenyum apabila mengetahui pemilihannya sebagai calon diterima baik oleh semua pihak termasuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad

Media melaporkan Dr Mahathir menerima pemilihan Mohd Isa kerana menganggap itu adalah pilihan parti dan menurutnya pandangan atau perasaan peribadinya tidak boleh lagi diambil kira kerana parti telah membuat keputusan secara sepakat.

Malah bekas Presiden Umno itu menaruh keyakinan yang tinggi untuk BN menang besar dalam pilihan raya yang akan diadakan pada 11 Oktober depan.

Bagan Pinang terletak dalam Parlimen Telok Kemang yang mempunyai lima kerusi DUN dengan tiga daripadanya milik pembangkang iaitu Chuah dimenangi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Lukut (DAP) dan Port Dickson (PKR). Satu lagi kerusi iaitu DUN Linggi dimenangi BN

Thursday, October 1, 2009

KEKALAHAN DI PERMATANG PASIR - BERULANG DI BAGAN PINANG


Pengalaman pahit Umno kalah di Permatang Pasir kerana calon yang tidak sesuai.. Kini UMNO meletakan calun yang pernah terlibat dengan rasuah

Rata-rata pengundi di Bagan Pinang mahukan Isa sebagai calun mereka, mahu tidak mahu peringkat tertinggi UMNO akur akan kehendak pengundi di Bagan Pinang, ini akan menaikan lagi semangat lobi-lobi bagi bagi yang pro atau tidak pro terhadap ISA.

BN hanya memenangi kerusi Bagan Pinang dan Linggi dalam kawasan Parlimen Telok Kemang dalam pilihan raya umum lalu.-mna Kerusi Parlimen Telok Kemang, kerusi DUN Chuah dan kerusi DUN Port Dickson dimenangi oleh PKR manakala kerusi DUN Lukut dimenangi oleh DAP. Kemenangan BN di Bagan Pinang dan Linggi dipercayai berpunca dari undi pos. Linggi mempunyai 1037 undi pos

Bagi pusingan pertama PRK bagan Pinang PR telahpun menang dari segi moral calun mereka, ini kerana UMNO tidak serik dan tidak ambil iktibar kepada kalahan mereka di Permatang Pasir, yang meletakan calun tidak bermoral.

Mungkinkah Bagan Pinang akan menerima nasib seperti Permatang Pasir. Atau UMNO beranggapan kekalahan di Bagan Pinang tidak sekali-kali akan terjatuhnya Negeri Sembilan kepada PR

Terkini : Inkues Teoh: Pemilik DNA misteri akan diketahui esok

=====================================================================================
Pemilik DNA lelaki misteri yang dikesan pada tali pinggang dan blazer Teoh Beng Hock akan diketahui esok berikutan adanya penemuan terbaru ahli Kimia.

Ayid:>>> Kita sama-sama tunggu besok jangan tak tunggu

=====================================================================================

Wednesday, September 30, 2009

NAJIB KEMBALI KE PORT DISKSON


HARI ini mungkin hari bersejarah untuk penduduk Port Dickson apabila Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak menjejakkan kakinya ke pusat perlancongan Sebelum ini, Najib pernah ke sana. Namun, ketika itu nasibnya kurang baik. Beliau pun bukan lagi Perdana Menteri ketika itu.
Namun, beliau bernasib baik kerana mempunyai seorang rakan baik di sana iaitu Menteri Besar Negeri Sembilan ketika itu, Tan Sri Isa Abdul Samad. Dan masalahnya ketika itu berjaya di selesaikan.
Kini Isa samad menjadi pertaruhan Najib, samada Isa dapat menaikan kembali Nama UMNO atau Isa akan menjadi mangsa hindangan rakus dari PR. Isa mendapat talaian hayat melalui jasamu di kenang, samada talian hayat ini dapat bertahan atau tidak kita sama-sama tunggu.

Isa kini berangapan diri nya telah bersih dari Rasuah Politik. Biasanya memerang tak lupa makan ikan kerana ikan adalah makanan dia. Besar kemungkinan Isa akan dibuat kerabu oleh UMNO sendiri untuk di hidangkan bagi makanan bersama-sama Pakatan Raayat.

UMNO SENDIRI AKAN KERABUKAN ISA SAMAD DI BAGAN PINANG

Isa Lauk Yang Ditunggu Kawan, Lawan Dan Mantan Untuk Dilapah

Mahathir menunggu, Ku Li menanti, sebelum pelamin angan Mohamad Hasan musnah, Bagan Pinang akan dijadikan tapak persembelihan bersama Khairy dan sepupunya. Nak masak cara mana kita belum tahu. tapi apa yang pasti kenduri kali ini pasti hebat dan dijangkakan Mat Isa akan menjadi lauk rebutan yang lazat untuk tahun Ini.

Bukan sekadar santapan enak Pakatan Rakyat, malah turut menunggu ialah kawan dan mantan Umno sendiri. Kiri kanan Isa akan dilapah, disiat hingga licin tak tinggal bulu seurat pun. Nampaknya inilah kali pertama Pakatan Rakyat dan Umno akan makan berhidang sambil berkongsi lauk gulai kawah Mat Isa.

Kenapa Isa Dipilih?

Isa yang sepatutnya disisih dipilih kerana BN secara otomatik akan dapat berjimat wang belanja pilihanraya kerana sebahagiannya sudah pun dikeluarkan awal-awal lagi oleh Mat Isa. Di samping itu Mat Isa pasti berjanji akan berusaha untuk meyatukan Umno Negeri Sembilan dan membersihkan nama Umno daripada gejala rasuah. Sekali gus beliau akan memulihkan kembali moral Umno.

Pemilihan Isa juga telah menyelamatkan berjuta wang BN kerana segala perbelanjaan kata Mat Isa tanggung beres. Dengar cerita, inilah PRK yang paling menjimatkan BN. belanja kerana perbelanjaan nya bermula sebaik sahaja calon terdahulu meninggal dunia.

Ada orang mati, baru Isa boleh hidup. Bila Isa hidup nanti ramai pulak yang akan mati. Kalau Isa tak rebah, ramai yang terpaksa menyembah. Pilih untuk menyanggah atau sujud di kaki Isa nanti. Selamat berkenduri besar Bagan Pinang. Pilih untuk bungkus atau dibungkus atau dikukus...-kedahlanie-

ANTARA MEMERANG DAN RASUAH POLITIKCalon BN bagi pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang, Tan Sri Isa Samad berkata isu beliau terbabit dalam rasuah politik tidak berbangkit lagi kerana beliau telahpun menjalani hukuman penggantungan keahliannya dalam Umno selama tiga tahun

Umum tahu memerang tak makan selain dari ikan. Cerdiknya memerang:

Makan dalam sungai tak membuang najisnya dalam sungai.

Bodohnya memerang makan ikut mulut membuang najispun ikut mulut

Antara Rasuah Politi dengan memerang siapa yang lebih berkhemah. Renung-renungkan

Tuesday, September 29, 2009

INI DIA ISA PUNYA LAWAN

Selamat Datang Isa Samad ke PRK Bagan Pinang

sila jelaskan isu rasuah dan siapa jual tanah pantai Port Dickson
! Selamat bertanding dalam pilihanraya DUN Bagan Pinang yang bakal menyaksikan pertarungan sengit walaupun UMNO berasa selamat dengan undi pos melebihi 5,000 orang.

Penamaan Isa sebagai calon BN dalam pilihanraya kecil DUN Bagan Pinang 11 Oktober depan, membuktikan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional tunduk kepada ugutan kumpulan yang taksub kepada Isa.

PAS menamakan calun bagi DUN Bagan Pinang ialah Hj Zulkifli Mohamad Omar (Pj PAS N.Sembilan)

SLOGAN JANGAN HAPUSKAN ISA(ISA MASIH DIPERLUKAN)


Ternyata kini UMNO enggan memansukan ISA, mereka memerlukan. Ini terbukti bagi calun PRK DUN Bagan Pinang Isa di calunkan. Walaupun berbuih mulut mantan TPM mengatakan jangan calunkan ISA. ISA dah sinonim dengan UMNO tak payah dok hairan kita. UMNO dengan ISA kini umpama di telan mati emak dan telan mati bapa. UMNO menolak pandangan veteran-veteran UMNO agar memilih calun yang berwibawa. Agaknya ini saja lah calun yang ada potensi dari UMNO.

Kita tunggu pula malam ini, siapa kah akan dicalunkan oleh PR untuk menentang kereta 3 selinder dari UMNO ini

Ayid>>> Sonyom lebah nampaknya Tan Sri ISA. Dapek juo den jadi calun ha

TAZKIRAH HARI INI


سساورڠ يڠ برايمان دان برتقوى مڠڠڬڤ سسواتو دوسا كچيل ايت سڤرتي سبواه بوكيت يڠ تيدق ممڤو اونتوق دتڠڬوڠڽ تتاڤي سساورڠ يڠ فاسيق مڠڠڬڤ سسواتو دوسا بسر ايت سباڬاي سايكور لالت يڠ هيڠڬڤ د اتس هيدوڠڽ يڠ بوليه دهالاو اتاو دهيلڠكن بيلا-بيلا ماس سهاج. دوسا يڠ ڤاليڠ تيڠڬي اياله دوسا شرك، يڠ كدوا تربسر اياله دوسا ملاكوكن ڤركارا بيدعه دان دوسا يڠ ك تيڬ اياله
يڠ دجلسكن سچارا ڽات د دالم القرءان دان حديث، تتاڤي دوسا كچيل ڤولا اياله دوسا يڠ تيدق دجلس سچارا ترڤرينچي د دالم القرءان دان حديث. دوسا بسر هاڽ اكن ديامڤونكن اوليه الله سبحان وتعالى ملالوءي توبة نساوها ادڤون دوسا كچيل بوليه ڬوڬور دڠن مڠمبيل وضوء، ممباچ القرءان، اذان دان سباڬايڽ. دوسا كچيل ڤولا بوليه برتوكر منجادي دوسا بسر دڠن سبب-سبب برايكوت:

* دوسا كچيل ايت دلاكوكن سچارا برتروسن دان تياد نية اونتوق برتوبة.

* ممندڠ ريميه دڠن دوسا يڠ دلاكوكن.

* مراسا بڠڬ دان امان دڠن دوسا يڠ دلاكوكن.

* ممندڠ موده اڤابيلا كسالهنڽ دليندوڠي اوليه الله س.وت دري ڤڠتاهوان عموم.

* ملاكوكن سسواتو دوسا دان ممڤرليهتكنڽ كڤد عموم.

* سكيراڽ ڤلاكو دوسا ترسبوت اداله سأورڠ عاليم اتاو ڤميمڤين يڠ ممبري ڤڠاروه كڤد عموم.

اوليه سعيدا

Monday, September 28, 2009

SELANGOR KES LEMBU LAGI- (LEMBU KORBAN - KEPALA LEMBU-BANTAHAN LEMBU)


Kira-kira 70 orang penternak mengadakan bantahan dengan membawa 30 lori bersama muatan lembu, kerbau dan kambing ke bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) di Shah Alam hari ini.

Apa dah jadi dengan kerajaan Selangor sekarang. Lembu nampaknya memainkan perananan peting bagi menggodam kerajaan Selangor. Baru sahaja selesai kes kepala lembu kini timbul pula kes lembu lagi. Kali ini bukan lembu sahaja ia termasuk Kerbau dan kambing. Penternak mendakwa, kerajaan negeri dan majlis tempatan tidak membantu selepas kejadian runtuh di tempat buangan sampah haram.

Ayid>>> Lembupun dah pandai buat demotrasi sekarang

UMNO NEGERI SEMBILAN DAH MULA HILANG ARUS1. Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Sembilan menyeru agar semua pihak menghentikan desakan kepada kepimpinan tertinggi parti serta berpolemik tentang calon di Bagan Pinang semata, sebaliknya menumpukan sepenuh tenaga serta fokus kepada gerak kerja bagi memenangkan siapa pun calon yang akan dipilih oleh pucuk pimpinan tertinggi UMNO dalam masa terdekat ini
Semakin hampir PRK mereka dah mula mengubah haluan, berbelah lagi samada Tan Sri Isa atau yang di pilih dari pucuk pimpinan parti.

2. Kalau ini sikap yang di gambarkan oleh Pemuda Negeri Sembilan, peluang untuk PAS (Pakatan Raayat) memenangi PRK tersebut dah menghampiri jalan kemenangan. Cuma tinggal beberapa hari sahaja lagi penamaan calun akan di umumkan UMNO masih lagi tercari-cari calun yang sesuai untuk diketengahkan. Mereka kini sedang mencari talian hayat untuk menyelamatkan kerusi tersebut dari jatuh ke tangan PR. Ketikak UMNO sedang bergelora mencari calun mereka, kesempatan ini perlu kita gunakan untuk menyerang mereka melalui sudut kiri dan kanan. Kita tidak perlu gentar dengan undi POS yang di harapkan oleh UMNO untuk memberi nyawa kepada mereka.

3. Jika ini yang berlaku, Tan Sri Isa tidak di calunkan, maka nampaknya UMNO Teluk Kemang sudah hilang moral, kemungkinan mereka akan melakukan undi protes

Ayid.>>>> Kepada pengundi-pengundi dari UMNO ini masa nya untuk membuat undi protes

ماري كيت سيمق مقصود فرمان الله تا'الا:
﴿اتتاوبه : 29﴾.

"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu jadikan bapak-bapak dan saudara-saudaramu itu pemimpin-pemimpinmu, jika mereka lebih mengutamakan kekafiran dari pada keimanan, dan barangsiapa di antara kamu yang menjadikan mereka pemimpin-pemimpinmu, maka mereka itulah orang-orang yang zalim" (Attaubah : 29).

HADIS HARI INI

حديث ابو هريره رضي الله عنه:
نبي صلى الله عليه وسلم برسبدا: اڤابيلا شيطان مندڠر اذان، دي اكن لاري برتمڤيارن سهيڠڬ تيدق مندڠرڽ لاڬي. ستله اذان سلساي، دي كمبالي لاڬي اونتوق مڠهاسوت. بڬيتو جوڬ اڤابيلا مندڠر اقامت. دي اكن لاري سهيڠڬ تيدق مندڬرڽ لاڬي دان سبايق سهاج اقامت سلساي، دي كمبالي سكالي لاڬي اونتوق مڠهاسوت

TAZKIRAH PAGI INI

له برفرمان دالم سورهالفرقان ڤد ايات 44 يڠ برمقصود: اءاوذوبي الله ميناس شااتونيرروجيم. اتاو ادكه اڠكاو مڽاڠك بهاوا كبڽقان مريك مندڠر اتاو ممهمي ﴿اڤ يڠ اڠكاو سمڤأيكن كڤد مريك﴾؟ مريك هاڽله سڤرتي بيناتڠ ترنق، بهكن ﴿باواان﴾ مريك لبيه سست لاڬي.

ءواهاي اورڠ-اورڠ يڠ برايمان، هندقله كامو سموا سنتياس منجادي اورڠ-اورڠ يڠ منڬقكن كعاديلن كران الله، لاڬي منرڠكن كبنرن; دان جاڠن سكالي-كالي كبنچين كامو ترهادڤ سسواتو قوم ايت مندوروڠ كامو كڤد تيدق ملاكوكن كعاديلن. هندقله كامو برلاكو عاديل ﴿كڤد سسياڤا جوا﴾ كران سيكڤ عاديل ايت لبيه همڤير كڤد تقوى. دان برتقوىله كڤد الله، سسوڠڬوهڽ الله مها مڠتاهوي دڠن مندالم اكن اڤ يڠ كامو لاكوكن.ء
﴿المعايداه :

Sunday, September 27, 2009

CABARAN LETAK JAWATAN ISU LAMA TIDAK PERLU DILAYAN

Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan cabaran anggota Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali, supaya beliau meletakkan jawatan sebagai isu lama yang tidak perlu dilayan.

Mursyidul Am PAS itu berkata rakyat boleh menilai sendiri apa yang telah dilakukannya sepanjang mentadbir Kelantan selepas memenangi pilihan raya umum 1990.
.
Beliau mengulas kenyataan Ibrahim semalam yang mencabarnya meletak jawatan kerana gagal melaksanakan tugas sebagai Menteri Besar dan juga atas alasan beliau sudah tua dan wajar memberi laluan kepada pemimpin muda.
.
"Tua apa salahnya, kalau muda pun hanya sampah apa guna?" katanya. Faktor tua bukan menjadi penghalang seseorang daripada menjadi pemimpin politik.

Manusia specis ini jika banyak terdapat berada di dalam mana-mana parti politik, akan merugikan raayat yang mengundi sahaja. Sepatutnya beliau berterima kasih kerana diberi peluang untuk bertanding di dalam PRU ke 12 setelah UMNO tidak lagi mahu mencalunkan beliau untuk bertanding.

Dengan lantang Ibrahim Ali mengatakan beliau calun bebas, semasa bertanding dulu tidak menggunakan tiket bebas sebaliknya menggunakan tiket PAS .Tanpa lambang bulan sudah pasti Datuk Ibrahim Ali tidak akan merasai kedudukan seperti sekarang, sebagai anggota parlimen Pasir Mas, namun beliau melupakan segala-galanya dan 'menggigit tangan yang menyuapkannya makanan'.
سُوۡرَةُ الفُرقان
أَمۡ تَحۡسَبُ أَنَّ أَڪۡثَرَهُمۡ يَسۡمَعُونَ أَوۡ يَعۡقِلُونَ‌ۚ إِنۡ هُمۡ إِلَّا كَٱلۡأَنۡعَـٰمِ‌ۖ بَلۡ هُمۡ أَضَلُّ سَبِيلاً (٤٤)

Allah Berfirman dalam Surah Al Furqaan pada Ayat 44 yang bermaksud: A'uzubILLAHi minas syaitonirrojim. Atau adakah engkau menyangka bahawa kebanyakan mereka mendengar atau memahami (apa yang engkau sampaikan kepada mereka)? Mereka hanyalah seperti binatang ternak, bahkan (bawaan) mereka lebih sesat lagi.

ShodaqALLAHul'Azim.

WAllahua'alam ...

MENJELANG PRK BAGAN PINANG MOHANAD SABU BERI AMARAN KEPADA MENTERI PERTHANANTindakan Zahid Mengheret Tentera Ke kancah Politik Tidak Menguntungkan Negara
BAGAN PINANG – Institusi ketenteraan masih lagi dihormati kerana tugas-tugas yang dilaksanakan samada di dalam dan di luar negara, semasa aman mahupun semasa darurat.

Institusi tersebut dihormati kerana masih tidak terlibat dengan sbarang politik kepartian sebagaimana institusi lain yang telah dipergunakan oleh UMNO dan Barisan Nasional.

Namun begitu, Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Mohamad Sabu memberi amaran kepada Dato’ Ahmad Zahid Hamidi supaya jangan mengheret angkatan tentera Malaysia ke kancah politik.

DIA DAH DUDUK DISITU (Presiden MIC) 30 TAHUN DIA LEBIH LAMA DARI SAYA,. SAYA 22 TAHUN PUN SANGGUP LETAK JAWATAN


30 tahun:Samy Vellu perlu letak jawatan: Dr Mahathir

KUALA LUMPUR: Datuk Seri S Samy Vellu perlu meletakkan jawatan sebagai Presiden MIC kerana sudah terlalu lama memegang jawatan itu, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Masa saya letak jawatan, bukan orang benci sangat tapi saya masih letak jawatan - ini dia lagi duduk situ, lagi orang benci,"

Dengan nada sinis Dr Mahathir berkata: "Dia (Samy Vellu) sepatutnya menyambung sehingga 20 tahun lagi, dua bulan itu tak cukup

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak