Friday, September 28, 2012

Najib ambil kesempatan hentam Pembangkan bentang budget

Dalam Bajet Pakatan Takde Pun Depa Sebut Janji bulan, bintang, cakerawala'?? Yg Ade Turunkan Harga Kereta.. Hapuskan 

Kroni... kah kah kah. Madah Najib dia kutib dari mana?.


Gendang Perang: Gadis !2 Tahun Lahirkan Bayi Di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang

Memang hebat Malaysia?....


Gadis !2 Tahun Lahirkan Bayi Di Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang

Hospital utama merekodkan sekurang-kurangnya satu kes remaja melahirkan bayi setiap hari.
Menurut Dr Mohamad Farouk Abdullah, perunding kanan dan ketua Obstetrik dan Ginekologi di Hospital Tengku Ampuan Rahimah di sini, kira-kira 14% daripada 12,000 bayi yang dilahirkan setiap tahun di hospital adalah oleh ibu-ibu remaja dengan kebanyakan mereka berkahwin.

"Gadis paling muda melahirkan anak di hospital kami adalah seorang gadis berusi 12 tahun," Dr Mohamad Farouk berkata pada satu seminar. Ia telah dianjurkan oleh hospital bersempena dengan bulan Perancang Keluarga.

Kementerian Kesihatan mencatatkan 18.652 kelahiran oleh gadis-gadis di bawah usia 19 tahun pada tahun lepas berbanding dengan 5962 dalam separuh kedua 2010.

Pegawai perubatan sosial dan kebajikan Hospital Tengku Ampuan Rahimah Nurul Azira Mahamad Jafar berkata beliau telah mengendalikan sekurang-kurangnya satu kes ibu yang tidak berkahwin setiap hari bekerja tahun ini.

"Bilangan tertinggi rujukan saya telah dalam sehari setakat ini adalah 14. Ini adalah anak-anak kita yang hamil di kala remaja mereka," kata Nurul Azira, yang telah mengendalikan kes-kes ibu yang tidak berkahwin serta rogol dan mangsa penderaan seks di hospital sejak enam tahun yang lalu.

Kebanyakan perempuan hamil yang dirujuk ke hospital oleh klinik.Ini adalah kerana kehamilan remaja dianggap "kes berisiko tinggi". Seorang remaja adalah dua kali lebih berkemungkinan untuk mati akibat komplikasi kehamilan atau melahirkan anak berbanding wanita berusia 20-an.

Nurul Azira berkata gadis remaja bawah umur 18 tahun yang hamil dan bayi mereka dilindungi di bawah Akta Kanak-Kanak 2001 dan akan dirujuk kepada Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Dalam kebanyakan kes, kanak-kanak perempuan menjadi hamil kerana berzina.
"Mereka adalah daripada keluarga bermasalah dan keluarga berpendapatan rendah. Ada yang lari dari rumah," katanya.

Beliau berkata, ramai ibu bapa menyuarakan malu apabila diberitahu tentang keadaan anak perempuan mereka.

"Kami biasanya akan merujuk gadis-gadis dan ibu bapa mereka kepada jabatan untuk kaunseling," tambah beliau.

Nurul Azira berkata jika ibu bapa tidak mampu untuk menjaga ibu dan bayi luar nikah, mereka boleh menyerahkan mereka kepada jabatan.

Beliau memetik kes seorang gadis berusia 13 tahun, yang melahirkan anak di hospital baru-baru ini.

"Ibu bapanya berkata mereka tidak dapat memastikan bahawa gadis itu tidak akan hamil lagi selepas ini kerana bapa bayi itu masih hidup dalam masyarakat yang sama," kata Nurul Azira.

wasukalu ucapkan tahniah kepada pemimpin melayu di sebuah negara Islam.

Tuduh Melayu Tak Bersyukut -DR M  Kena Belasah

Thursday, September 27, 2012

Mudah sangat tukar tempat mengundi cuma RM 200

http://milosuam.blogspot.com/2012/09/video-panas-upah-rm200-untuk-pindah.html

Padan muka UMNO huhuhu

Puashatilah Umno Melaka kerana mereka memang menggunakan isu ini untuk mengelirukan rakyat khususnya orang Melayu.

Sunday, September 23, 2012

Dr M: Soros mahu kawal politik kita dengan melantik PM baru


Erk boleh percya ke cakap dia ini, tak tahu lah kalau yang dunggu mungkin caya kut kih kih

KUALA LUMPUR, 23 Sept —Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mendakwa spekulator mata wang, George Soros cuba merampas kuasa politik daripada kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan melantik perdana menteri (PM) pilihannya di Malaysia.

Kenyataan mantan perdana menteri itu dibuat semasa diminta menjawab mengenai isu beberapa NGO tempatan yang mendapat perhatian baru-baru ini selepas Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan menggesa Pendaftar Pertubuhan menyiasat SUARAM, yang menerima dana daripada Soros.

"Bagaimana ia boleh menjadi satu perkara yang baik? Dia mahu mengawal politik kita," kata Dr Mahathir (gambar) kepada pemberita selepas merasmikan perundingan pakar peringkat tinggi mengenai Islam dan kesihatan wanita di sini pada hari ini.

"Dia mahu memilih orangnya sendiri menjadi perdana menteri," katanya.

Dr Mahathir bagaimanapun, tidak menamakan nama perdana menteri yang ingin diletak Soros.

Dr Mahathir pada awal tahun ini mendakwa AS dan Israel berkonspirasi untuk menjejaskan perubahan rejim di Malaysia melalui "kerajaan boneka" yang akan diketuai oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam blognya, mantan perdana menteri itu yang juga merupakan musuh lama Anwar mendakwa kerajaan AS sangat berharap untuk melihat Malaysia menjalin hubungan diplomasi dengan Israel dibawah pemerintahan ketua pembangkang serta menjauhkan diri daripada membantu negara Palestin.

Dr Mahathir kemudian menambah pentadbiran sekarang yang diterajui oleh BN tidak disukai oleh Amerika Syarikat kerana mempunyai hubungan rapat dengan China dan Rusia, tidak mengiktiraf Israel, sering mengkritik dasar AS dan tidak menyokong sentimen terhadap Iran dan negara-negara lain.

Awal bulan ini, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata kementerian itu sedang menyiasat sama ada badan NGO, SUARAM mendapat pembiayaan daripada spekulator mata wang George Soros.

Ismail Sabri berkata terdapat satu dua berpangkalan di Amerika Syarikat menyumbang sejumlah besar dana kepada Suaram.

Beliau juga telah meminta Bank Negara untuk menyiasat perkara itu di bawah Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Akta Pencegahan Pembiayaan Keganasan 2001

http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dr-m-soros-mahu-kawal-politik-kita-dengan-melantik-pm-baru/

SEMANGAT HANG TUAH DAH MEMBARA

KAKA KAKA AGAK NYA NAK SERAH KAT SIAPA PULA


follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak