Monday, May 13, 2013

Zainuddin Maideen ajak Dap bersatu dengan BN,Nasha ajak Pas bersatu dengan Umno sapa yang akan kena?


Hari ni aku baca berita sinar harian online Nasharuddin :Jadikan penyatuan Umno-Pas agendacberterusan.Antara lain yang yang keluar daripada bekas Timbalan Presiden Pas itu ialah ,"Bagi saya penyatuan Pas dan Umno mesti menjadi agenda berterusan.

"Cuma saya tidak boleh terima apabila ada yang hendak usahakan lagi penyatuan Pas dan Umno ada yang mengatakan muka mereka hendak diludah...ini ajaran agama mana?" katanya ketika berucap pada program Wacana Kepimpinan Survival Ummah di sini, hari ini.

Nasharuddin berkata, perbezaan pandangan bukan isu utama demi menjayakan penyatuan kedua-dua parti yang mempunyai teras perjuangan sama iaitu mempertahankan agama Islam dan Melayu.

"Soal penyatuan ini adakah hendak tunggu dah ranap baru nak bersatu seperti di dunia Islam lain.

"Selepas ranap, jadi 'ground zero' baru ada kesedaran untuk perpaduan," katanya.

Selaku seorang yang pernah menduduki kepimpinan tertinggi Pas selama 10 tahun, Nasharuddin turut memberi rumusan mengenai Umno dan Pas.

"Berdasarkan pengalaman saya, boleh dirumuskan bahawa tidak semua Umno itu iblis, dan tidak semua dalam Pas itu malaikat," katanya.-Sinar

Beberapa hari yang lalu bekas Menteri Penerangan dan orang kuat Utusan Meloya Zainuddin Maideen ajak parti Dap bersatu dengan BN walaupun sebelumnya Dap dituduh oleh ulama Umno sebagai kapir Harbi! Haha elok dah tu mari kita tengok jerat sapa yang akan kena dan terbungkas antara Nasha dan Zam.

Orang sibuk dan kalut dengan macam-macam kes yang didakwa berlaku penipuan dalam pilihanraya depa sibuk nak bersatu dengan parti syaitan yang dikenali.TGNA dah pencen jadi MB dan lepaskan jawatan dalam parti Nasha saja test market kot-kot kali ni UG menjadi!Aku malas nak komen panjang-panjang kalau tuan-tuan rajin komen la!

Ni kerja Umno supaya orang Melayu di luar bandar tak undi Pas

Posted & copy by Rakyat Marhaen at 5/12/2013 10:44:00 PTG
 
 http://networkedblogs.com/L99We

No comments:

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak