Tuesday, May 28, 2013

SULIT...SULIT...

Seakan terkejut aku bila mendengar ada pertemuan sulit antara DSAI dengan Najib... Disaksikan oleh Jusuf Kala dari Indonesia... Ia terdedah juga apabila media antarabangsa melaporkannya... Aku tak pasti apakah DAP dan PAS mengetahui berhubung pertemuan tersebut...  Tiada komen setakat ini...

Bagi aku tak salah pertemuan itu jika bertujuan kebaikan... Namun ada pihak yang suka melihat sesuatu yang sulit itu sebagai salah dan berniat jahat. Namun aku cuma nak tanya... apakah yang sulit dan salah itu hanya jika ia dilakukan oleh Ulama... 

Dan tak salah jika dilakukan oleh bukan Ulama... Istimewanya DSAI...?? aku nantikan komen dari kome...

Jangan bagi macam macam alasan... aku cuma kata apabila ianya sulit...kerana ada orang yang suka berhujjah bahawa ia tak sepatutnya dilakukan secara sulit...!!! itu hujahnya... tak payah bagi jawapan kepada aku tujuan pertemuan... itu boleeh dijadikan alasan..

Apabila ada pimpinan PAS yang berjumpa umNo maka hangpa kata UG... Nak khianat PR... biarpun ulama telah menjelaskan tujuan tersebut...maka hujah popularnya ialah... MENGAPA SULIT... MENGAPA SECARA BERSEMBUNYI???

Nah...sekarang terdedah pertemuan DSAI secara sulit..SULIT...BERSEMBUNYI... apakah ini tidak dikatakan khianat?? apakah disebabkan ianya DSAI atau bukan Ulama maka segalanya betul...

Bagi aku sesuatu yang bersifat strategi sememangnya tak perlu diberitahu secara umum... Kalau semua pengikut nak tahu ...susah le... Kalau nak tahu juge ...jadi le pemimpin... Jangan bagi alasan.. PENYOKONG DAN AHLI BERHAK TAHU...!! setiap kedudukan ada peranan dan tahap meklmat yang perlu diketahui... sebab itu dalam Islam ada istilah wala'  malangnya ada yang mengatakan wala' tu macam candu... inilah pemikiran komunis yang kata agama itu candu..

aku belum nak berhujjah bahawa terbukti semua yang DSAI buat tak salah... Yang pimpinan Ulama PAS buat semuanya salah... Ko tunggu ulasan aku kalau ko terus serang pimpinan aku.. wahai Samsul...  Jangan ingat dah jadi MP ko boleh buat ikut suka ko.

2 comments:

Anonymous said...

anwar-najib berunding secara sulit tp tk pernah anwar bersetuju dgn najib atau mengajak rakyat berdamai dgn amno dlm setiap ceramah @ sidang media..manakala rundingan sulit pas-amno menampakkan pendirian parti itu mcm berbelah bg dan ada masanya mengajak rakyat menyokong perpaduan tersebut..jd bg saya tk da maslah dgn tindakan anwar tu..klu dia nk belot lama dh belot..itu pendapat teman le..

Anonymous said...

Assalam

setuju dgn anonymous. tapi sebaik2nya bagitau Pimpinan Tertinggi PR.Anwar pun tak NAFIKAN perjumpaan bila ada yang umumkan perjanjian sulit tu.

Elok pun berbeza pendapat masa ini untuk kebaikan. Pilihanraya jauh lagi. Baiki mana yang patut.bukan hentam sebab sentimen.Pimpinan PR mesti terbuka dan jawab setia kritikan.

Dalam muktamar pun ade yang mengkritik pimpinan dalam pakatan.
Cuma sebagai cadangan eloklah satu saluran dibuat bukan hanya pimpinan , ahli malah rakyat tak berparti untuk menyampai kritikan membina.

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak