Thursday, July 5, 2012

Untung ‘Atas Angin’ RM508 Juta Bina Asrama, Mana Penjelasan Umno

Kaka kaka UMNO berniaga air lior pun untung juta juta.  Lagi lagi makin punah negara buak UMNO ini


Email
SHAH ALAM 5 JULAI : PKR Selangor hari ini mencabar Datuk Seri Noh Omar memberikan penjelasan berhubung dakwaan ada pemimpin Umno Selangor yang diberikan kontrak pembinaan asrama pusat pengajian tinggi dan mendapat keuntungan ‘atas angin’.
Ketua Penerangan PKR Selangor, Shuhaimi Shafiei pemimpin itu didakwa mengaut keuntungan sebanyak 524 peratus atau RM508 juta dibandingkan dengan kosnya hanya RM94 juta.
“Ia dilakukan di atas tumpahan air mata siswa dan siswi anak negeri Selangor dan seluruh negara.
“Sila jawap persoalan ini, pemimpin Umno dari Permatang usahlah mendabik dada kononnya ‘menjaga’ Unisel. Tunggu sahaja sidang dewan akan datang,” tegas Shuhaimi dalam kenyataan medianya.
Ujar Shuhaimi, pemimpin Umno diseru untuk tidak berlagak cuba menjadi jaguh dalam isu Unisel, Kuis atau mana-mana institusi pengajian tinggi di Selangor.
Ia ekoran daripada tindakan tidak matang mereka membekukan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang dikecam hebat.
Ujar Shuhaimi, Noh yang juga Timbalan Pengerusi Perhubungan Umno Selangor gagal memahami tatacara pentadbiran berhemah dan berkebajikan yang dipelopori Pakatan Rakyat Selangor di bawah pimpinan Tan Sri Khalid Ibrahim.
“PKR Selangor ingin mengingatkan beliau agar menyedari bahawa tahap ‘kurang cerdik’ Noh ini ditertawakan oleh ramai orang.
“Daripada penyokong Umno sendiri di Tanjong Karang sehingga ke Umno Pusat, yang menyedari usaha Noh untuk mengampu hanya ‘memakan dirinya sendiri’,” katanya.
Tegas Shuhaimi, dakwaan terbaru berhubung Unisel adalah modal terakhir propaganda Umno-BN yang ‘kebetulan berkembar’ melalui anak pemimpin MCA yang tercalar maruah, yang di bawah kementerian Noh Omar.
“Tidak syak lagi riwayat Umno di Selangor bakal tamat selepas PRU 13 akan datang,” katanya.

No comments:

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak