Sunday, December 11, 2011

Hudud: Soi Lek diberi amaran keras

Sebelum itu, Naib Presiden PAS Dato’ Mahfuz Omar mengucapkan ‘tahniah’ kepada Umno kerana memberi lesen dan permit kepada ‘anak angkat’ mereka, Soi Lek untuk terus mencerca Islam.

Kata-kata sinis tetapi cukup tegas itu ditujukan oleh ahli parlimen Pokok Sena itu kepada Umno yang diterajui oleh Datuk Seri Najib Tun Razak yang ‘sepi tanpa suara’ apabila Islam diperlekehkan oleh rakan sekutunya dari MCA.

Wira Perkasa Malaysia memberi amaran keras kepada MCA dan presidennya Datuk Seri Dr Chua Soi Lek (gambar)serta semua pemimpin bukan Islam supaya berhenti dari menghina Islam dan hukum hudud.“Biar isu hudud di tentukan oleh orang Islam sendiri. MCA jaga kaum kamu, dalam masa yang sama kita sebagai Tuan di negara ini tidak pernah mempertikaikan agama-agama kamu,” tegas ketuanya Irwan Fahmi Ideris dalam satu kenyataan media hari ini.

“Tolong jangan campur urusan Islam. Soi Lek, jangan kamu “menjadi duri dalam daging”, “gunting dalam lipatan”. Parti MCA ini telah gagal pada Pilihan Raya Umum ke 12 tempoh hari, sepatutnya kembalikan kepercayaan kaum kamu.

“Kepimpinan Wira mencabar MCA tunjukkan kekuatan kamu, bukan membuat kenyataan yang menghina Islam,” katanya.

Ujar beliau, “harus di ingat Perkasa mempunyai pengundi-pengundi di seluruh pelusuk negara, kita akan pastikan calon-calon yang mengguris perasaan orang-orang Islam akan tumbang pada PRU yang akan datang.”

Read more

No comments:

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak