Tuesday, August 23, 2011

SEORANG pelajar asrama sebuah sekolah agama melahirkan bayi lelaki dalam tandas asrama sekolah berkenaan di Pasir Pekan, Tumpat, pagi semalam.

 SEORANG pelajar asrama sebuah sekolah agama  melahirkan bayi lelaki dalam tandas asrama sekolah berkenaan di Pasir Pekan, Tumpat, pagi semalam.
SEORANG pelajar asrama sebuah sekolah agama melahirkan bayi lelaki dalam tandas asrama sekolah berkenaan di Pasir Pekan, Tumpat, pagi semalam.

Rahsia pelajar sakit senggugut terbongkar


TUMPAT: Sebuah sekolah menengah agama berasrama di Pasir Pekan, dekat sini, gempar apabila seorang pelajarnya melahirkan bayi lelaki dalam tandas asrama sekolah berkenaan, pagi semalam.

Kejadian itu disedari kira-kira jam 10 pagi oleh seorang kakitangan sekolah yang terdengar tangisan bayi ketika sedang mengambil keretanya tidak jauh dari asrama itu dan kemudian memanggil rakannya untuk membuat pemeriksaan.
Mereka kemudiannya memeriksa setiap bilik asrama dan terkejut dengan penemuan seorang bayi lelaki masih bertali pusat di hujung kaki seorang pelajar perempuan.
Sumber mendakwa, kakitangan sekolah itu terkejut melihat pelajar perempuan terbabit yang dilihat masih keletihan kerana baru bersalin.

“Kakitangan sekolah itu terus memaklumkan perkara itu kepada pengurusan sekolah sebelum menghubungi ambulans dan menghantar pelajar dan bayi terbabit ke klinik berdekatan.

“Difahamkan, pelajar perempuan berasal dari Pasir Mas itu pernah mengadu sakit perut dengan alasan senggugut kepada beberapa rakannya ketika makan malam kelmarin, tetapi rahsianya terbongkar selepas pelajar itu melahirkan seorang bayi dalam tandas sebelum dia membawa bayi berkenaan ke dalam bilik asramanya,” katanya.

Sumber berkata, pada jam 8 pagi, pelajar terbabit dikatakan meminta kunci asrama daripada seorang penyelia asrama sekolah itu dengan alasan mengambil barangan yang tertinggal, tetapi tidak dibenarkan.
“Pelajar terbabit kemudian meminta kunci disimpan pengawal keselamatan sekolah dengan alasan sama dan tanpa disedari sesiapa, dia sebenarnya melahirkan bayi itu,” katanya

BH on line

1 comment:

Adnan said...

astaghfirullahalazim apa nak jadi ni..

follow on fb

share

Share |

BLOGGER PERAK

BLOG BLOG PANAS

BLOG PIMPINAN PAS/PR

BLOG MUSLIMAT

Blog Masjid

Blogroll

Archives

Related Posts with Thumbnails

Header bergerak